A Bitcoin Cash a TradFi látókörében, feljövőben a Bitcoin Spark

A hagyományos pénzügyek (TradFi) ágazata egyre nagyobb érdeklődést mutat a Bitcoin Cash iránt. Jelenleg ez fémjelzi leginkább a digitális eszköz iránti keresletet és a pénzügyek átformálásban rejlő potenciálját. A Bitcoin hálózatának hard forkja a mindennapi tranzakciók lebonyolításában, és digitális valutaként betöltött szerepe is vonzónak számít számít a felhasználók számára. A Bitcoin Spark eközben új fokozatra kapcsol, hogy világszerte kiterjessze a BTC-ben és BCH-ban rejlő lehetőségeket a továbbfejlesztett pénzügyi befogadás, hozzáférhetőség és a felhasználói felhatalmazás tekintetében.

Mi az a Bitcoin Cash?

A Bitcoin Cash egy olyan kriptovaluta, amely a Bitcoin hálózat hard forkjaként jött létre még 2017-ben. A szétválásra azért volt szükség, mert sokan nem értettek egyet a skálázhatóság növelésével, amely során a Bitcoin Cash a blokk méretét 8 MB-ra emelte, és olyan új funkciókkal bővítette a hálózatot, mint a gyorsabb tranzakciófeldolgozás – amelynek köszönhetően jóval vonzóbbá vált a TradFi ágazat számára. Ez a változás azt jelentette, hogy a Bitcoin Cash másodpercenként több tranzakciót volt képes feldolgozni, vagyis még skálázhatóbbá vált a mindennapi felhasználásra. A blokk méretében való eltérésük ellenére a Bitcoin Cash továbbra is számtalan hasonlóságot mutat a Bitcoinnal: többek között ugyanúgy a proof-of-work (PoW) konszenzusmechanizmusra épül, és ugyanúgy legfeljebb 21 milliót bányászhatnak ki belőle a jövőben, megtartva ezzel az eredeti kriptovaluta deflációs jellegét.

Bitcoin Spark (BTCS)

A Bitcoin Spark egy innovatív Bitcoin-fork, amely azáltal forradalmasítja a kriptoipart, hogy jóval befogadóbbá és hozzáférhetőbbé teszi azt a kereskedők és bányászok számára. A Bitcoin olyan gyermekbetegségeit hivatott megjavítani, mint a bányászati folyamat szofisztikáltsága, a tranzakciók sebessége és azok költségei. Ennek érdekében a Bitcoin Spark egy új konszenzusmechanizmust, az ún. „Proof-of-Processt” (PoP) vezeti be, amely a Proof-of-Work és Proof-of-Stake kombinációjaként értelmezhető. A Bitcoin Spark PoP-stratégiája optimalizálja a bányászati folyamatot, és úgy biztosítja a decentralizáltságot, hogy megakadályozza a bányászati kapacitás alacsony számú, tehetős egyén kezében történő koncentrálódását.

A Bitcoin Spark a tranzakciók megerősítéséért, valamint a feldolgozáshoz szükséges energia biztosításáért jutalmazza a felhasználókat. Ez a hozzáállás két okból is előnyös: egyrészt ösztönzi a hitelesítőket, hogy aktívan részt vegyenek a hálózat fenntartásában, és biztosítja, hogy a feldolgozásra szánt kapacitás mindenki számára elérhető legyen, és akár annak kölcsönzése révén bányásszá váljon. A Bitcoin Spark tehát olyan szintre emeli a bányászást, hogy bárki részt tudjon venni a BTCS fenntartásában. A felhasználók kibérelhetik a hálózat feldolgozási kapacitását, ezzel segítve, hogy a bányászati jutalmak egyenletesen osztódjanak szét, miközben az energiafogyasztás is minimalizálódik. A jutalom eléréséhez a bányászok letétbe helyeznek egy adott összeget a Proof-of-Stake protokollban. A Proof-of-Work protokoll segítségével a bányászoknak távoli számításokkal kell bizonyítaniuk a befektetett munkájukat. A PoP-rendszer megjutalmazza a kapacitás szolgáltatóit, miközben nem a stake-elt összeg, hanem az azzal végzett valódi munka alapján történik a kifizetésük.

A felhasználók egy speciálisan erre a célra kifejlesztett, magasabb szintű jogköröket biztosító alkalmazás segítségével bérelhetnek ki feldolgozási kapacitást. A bányászoknak optimális bányászati eredményeket kell elérniük az eszközük használatával, kitűnő internetkapcsolattal és hálózattal kell rendelkezniük, legalább 50 Mbps adatátviteli sebességgel. A korlátlan számú, bányászatra és tranzakciófeldolgozásra történő eszközhasználat növeli a biztonságot és a sebességet, miközben megszünteti a torlódásokat a hálózaton.

A Bitcoin Spark jelenleg egy kereskedelmi ICO előkészítésén dolgozik, amelynek első fázisa augusztus 1-én indult el, 1,50 dolláros belépőár és 20% bónusz mellett. A Bitcoin valamikor 1 dollárt ért, majd rakétaként lőtt ki, és elérte a 69.000 dolláros árfolyamot. Bár azóta más idők járnak, így nem sok értelme van párhuzamot vonni a két eszköz múltbéli és potenciális árfolyamalkulása között. Ha a Bitcoin Spark valóban elérhetővé válik befektetők széles rétege számára, az megnyitná előtte az utat, hogy megtöbbszörözze az értékét. A Bitcoin Sparkban tehát megvan a potenciál, hogy úgy tekintsünk rá, mintha visszaforgatnánk az idő kerekét.

A kriptotőzsde

A kriptotőzsde egy olyan eszköz, amelyen keresztül a kereskedők hatékonyan és eredményesen hajthatják végre stratégiáikat, biztosítva a gördülékeny tranzakciókat és a digitális eszközök széles spektrumát. A legnagyobb kriptotőzsdék intuitív felhasználói élményt kínálnak, és lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy könnyen eligazodjanak, függetlenül a technikai készségeiktől. A kriptotőzsde helyes kiválasztása alapvető fontosságúnak számít, mivel ez jelenti a kaput a dinamikus és változatos digitáliseszköz-piac felé. A kereskedők számára biztonságos és felhasználóbarát platformot biztosítanak a kriptovaluták megvásárlására, eladására és kereskedésére. A legjobb kriptotőzsdéket főként a fejlett kereskedési eszközök, a kriptovaluták és részvények széles választéka, a likviditás, a gyors ügyfélszolgálat és a visszakövethetően bizonyított megbízhatóság különbözteti meg a többitől.

Összegzés

Miközben a TradFi egyre közeledik a Bitcoin családja felé, az elemzők optimistán viszonyulnak a Bitcoin Sparkhoz, hiszen bizonyossá vált, hogy a hagyományos pénzügyek egyre inkább felismerik a kriptovalutákban rejlő lehetőségeket. A hagyományos és digitális pénzügyek integrálása egy olyan eltolódást jelez az ágazatban, amelynek végére a digitális eszközök a gyakorlatban is hasznos pénzügyi eszközökké válhatnak.

Tudj meg többet a Bitcoin Sparkról:

Weboldal: https://bitcoinspark.org/
Itt tudsz BTCS-t vásárolni: https://network.bitcoinspark.org/register

***Figyelem! Fenti írásunk egy támogatott vendégtartalom. A BitcoinBázis szerkesztősége semmilyen formában nem vállal felelősséget a leírtakért és fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját az extrém kockázatos kriptovaluta, CFD, token, metaverse, DeFi, play-to-earn és ICO/STO/SAFT befektetések kapcsán. Egyéni kutatás és az állítások alapos ellenőrzése maximálisan javasolt. Kereskedj, invesztálj és játssz felelősségteljesen.***