„A bitcoin hálózat a kukába való” – nyilatkozta egy programozó


Egy Fortune 500 fejlesztő szerint az évek óta tartó toldozgatás-foltozgatás és az etikai problémák miatt a bitcoin hálózata a kukába való. Az internetezők szétszedték a megnyilvánulásáért.

Kukába vele!

Bryce Weiner, aki korábban már részt vett több ellentmondásos – és befuccsolt – altcoin projektben is úgy érezte, ki kell mondania a gondolatait a bitcoinnal kapcsolatosan a Twitteren.

„A bitcoin hálózat a kukába való. Túl sok a fejlesztgetés és etikai probléma. Nem érdemli meg, hogy globális menedék valuta legyen [a bitcoin]. Az egyetlen demokratikus dolog a bitcoinnal kapcsolatosan az, hogy bárki csinálhat egy hard forkot, hogy létrehozzon valami jobbat.”

Később Bryce bevallotta, hogy igazából csak vicces akart lenni, miközben egy személyeskedő kommentre válaszolt, de számos bitcoin követő nem tudott nevetni a viccén és azonnal özönlöttek a válaszok a megjegyzésére.

Letrollozták a fejlesztőt

A Twitter kommentekben a bitcoin hálózat védelmére keltek sokan. Egyszerűen trollnak kiáltották ki Weinert, aki semmilyen tényt vagy magyarázatot nem tesz hozzá a megjegyzéséhez. Volt aki egyenesen csalónak kiáltotta ki a fejlesztőt, akinek a szava semmit nem ér.

Weiner igyekezett megvédeni magát azzal, hogy a mainstream médiából osztott meg tartalmakat. Egy Bloomberg cikket például, hogy a Wall Street lemondott a bitcoin termékek bevezetéséről. Ez a cikk azonban nincs nagy összefüggésben Bryce gondolataival.

Csak egy kis hírnevet akart magának?

T9bb projektje elbukott márBryce Weiner jelenleg a Tao egyik fejlesztője, mely blokklánc technológia alapú megoldást kínál a zeneiparnak. Korábban már hat különböző altcoin fejlesztésében vett rész, melyek ma már elhaltak.

A legutolsó projektje a GamerHolicCoin volt amely nem aratott osztatlan sikert a Bitcoin Talk közösség tagjainak körében. Kiderült ugyanis, hogy a projekt központi node-ja nem fogadott be új kapcsolatokat, ezért az érme 5 különböző hard fork verzióra szakadt szét. Eztán a fejlesztő csapat a fő blokkláncot egyszerűen arra a láncra helyezte át, amelyiken több blokk jött létre – függetlenül attól, hogy ki vagy mi áll mögötte.

Weiner ezen kívül korábban részt vett a Razorcoin, a Dirac, a NautilusCoin, a PetroDollar és az Amcoin fejlesztésében is. Mára egyik érme sem működik, ennek ellenére úgy véli az anti-bitcoin véleményének van alapja.

Nem ez az első ilyen megjelenése a programozónak, folyamatosan hasonló témájú kommenteket ír Redditen és a Twitteren.


Crypto.com referral bankkártya MCO Card.png - Ne maradj ki

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.