A leggazdagabb magyar szerint a bitcoin hülyeség

A Forbes magazin magyar kiadásának júliusi száma már kapható az újságos standokon és online is olvasható digitális formában. Nemrégiben azok, akik belelapoztak legalább a szám előzetesébe, belefuthattak abba, hogy a kriptovaluták is szóba kerültek az egyik cikkben. Na nem hosszú elemzés formájában, de a leggazdagabb magyar embernek számító Péterffy Tamás is beszélt a bitcoinról röviden. Az ő státusza a gazdag magyar emberek között kicsit másabb, hiszen már hosszú évtizedek óta nem Magyarországon él, de 22 milliárdos vagyonánál nincs más magyarnak több. Ezzel a világ 100 leggazdagabb embere közé is tartozik.

Péterffy Tamás és a bitcoin

Cégének terjeszkedését elősegítendő júniusban Magyarországra utazott, találkozott Orbán Viktorral is és adott egy hosszú interjút a Forbes magazinnak. Beszélt például Trumpról is, aki szerinte az első olyan amerikai elnök volt, aki megértette az átlag amerikaiakat is, csak nem kellett volna annyit Twittereznie. És nagyon gyorsan eljutott a beszélgetésben a bitcoinig is, bár előtte a GameStop híres-hírhedt ügyét is érintette. Szerinte akár az egész tőzsdei rendszer összeomolhatott volna, ha a redditezők tisztában lettek volna a szabályokkal. Azok ismerete esetén ugyanis jóval nagyobb károkat tudtak volna okozni.

És Péterffy szerint a bitcoin is egy hülyeség, és az emberek sokszor hisznek is a hülyeségeknek. Persze azért van üzleti elgondolás is amögött, amit mondott. Hiszen pont azért jött Magyarországra, hogy tőzsdei kereskedési cégének új piacokat és ügyfeleket szerezzen. A 2021-es célja az Interactive Brokersnek 1,8 millió ügyfél elérése, amit nem tart elérhetetlennek, sőt. Mondjuk Péterffy Tamás kapcsán nem lehet arról írni, hogy ne tudná, hogy milyen felépíteni valamit a nulláról. A II. világháború alatt, háborús körülmények között született Budapesten, majd innen ment 1965-ben az Egyesült Államokba. Itt mindössze 100 dollárt kapott apjától és ebből, nyelvtudás nélkül jutott el oda, ahol ma tart. Ő volt az elsők egyike, aki már a nyolcvanas években hordozható számítógéppel jelent meg az Amerikai Értéktőzsde parkettjén.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük