A NANO környezetbarát kriptovaluta lehet a Tesla-ügy nyertese

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ugye emlékezhetünk rá, hogy nemrégiben Elon Musk tweetelt arról, hogy a bitcoin túl környezetszennyező és ezért mégsem lehet vele fizetni a Teslákért. A bejelentés egyből lefelé lökte a BTC és az altcoinok többségének árfolyamát. Sokak meglepetésére viszont volt néhány olyan coin, amelyiknek az árfolyama ellenkező irányba indult meg. Ezek pontosan azok a coinok voltak, amelyek úgy reklámozzák magukat a piacon, mint környezetbarát kriptovaluták. És ez önmagában is magyarázza árfolyamuk felfelé indulását. Hiszen a befektetők egy része úgy gondolja, hogy előbb vagy utóbb a Tesla keresni fog magának egy környezetbarát kriptovalutát, amit felkarolhat.

A NANO környezetbarát kriptovaluta lehet a jövő nyertese?

A hét legnagyobb nyertesének a NANO környezetbarát kriptovaluta coinját tekinthetjük. Ez egy NANO-specifikus Open Representative Voting (ORV) konszenzusos algoritmussal működik és fenntartható pénzformaként reklámozza magát. És azért ez jó hír is. Hiszen a befektetők számára a Musk-tweet nem jelenti azt, hogy elfordulnának a kriptovalutáktól, inkább olyan opciókat keresnek, amelyek környezetvédelmi szempontból is fenntarthatóak lesznek. A NANO esetén a Musk-tweet után volt olyan 12 óra, amikor a coin megduplázta árfolyamát, 8,5 dollárról felugrott egészen 16,3 dollárig. A Cointelegraph elemzése szerint egyébként május 13. előtt semmi sem utalt arra, hogy egy ilyen (rövid életű) száguldást tud majd bemutatni a NANO.

Viszont ha valaki figyelte a diagramokat és a grafikonokat, akkor május 13.-án kiszúrhatta azokat a jeleket, amelyek az árfolyam hihetetlen változására utaltak. Ha valaki ekkor nyitott egy long pozíciót, akkor komolyan profitálhatott Musk tweetjének hatásából. Ugyanígy, ha valaki a csúcson shortolt, szintén jól járhatott. Alapvetően maga a NANO nem igazán tud sokkal többet, mint a legtöbb altcoin, a reklámszöveg szerint biztonságos és azonnali fizetéseket tesz lehetővé. Olyanokat, amelyeket a hagyományos pénzügyi infrastruktúra nem tud biztosítani. Eredetileg RaiBlocks (XRB) néven futott, de az egyszerűséget jobban szimbolizáló nevet vette fel még 2018-ban. Teljesen decentralizált infrastruktúrája lehetővé teszi, hogy két felhasználó mindenféle centrális közvetítő nélkül tudjon egymásnak pénzt küldeni.

És hogy miért annyira környezethatékony? Más platformok ugye egy hatalmas bányászhálózat proof-of-work módszerének segítségével érik el a konszenzust. A NANO környezetbarát kriptovaluta az úgynevezett Open Representative Voting (ORV) rendszerét használja. Ebben igazából mindenki kiválaszthatja magának azt a képviselőt, aki aztán majd jóváhagyja a tranzakcióját tartalmazó blokkot. És ettől ez egy nagyon energiahatékony rendszer. Gondoljunk csak a bitcoin bányászattal kapcsolatban mostanában felmerült környezetvédelmi kérdésekre.

Árnyék-gyülekezőhely Facebook csoport alternatív pénzügyekben gondolkodóknak.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.