A neves sportszövetség játékosait ki kell vizsgálni a COVID-oltás miatt

Az NFL Játékosok Szövetségét arra kérték, hogy a játékosok vizsgáltassák ki magukat, mivel egyre nagyobb aggodalomra ad okot a COVID-19 vakcinához köthető szívizomgyulladás.

Az amerikai Egészségügyi Szabadságvédelmi Alap egy nemrégiben kelt levélben sürgette a szövetséget a szűrővizsgálat bevezetésére, mivel az oltóanyagok szívizomgyulladást okozhatnak, és a fiatal férfiak a legveszélyeztetettebbek.

A legtöbb NFL-játékos a csapatok és a liga nyomására vette fel a COVID-19 vakcinát.

“A biztonsági jelek azt mutatják, hogy a COVID-19 vakcinák közeli és hosszú távú egészségügyi eredményei továbbra is bizonytalanok” – mondta Leslie Manookian, az alap elnöke és alapítója a levélben DeMaurice Smithnek, a játékosok szövetségének ügyvezető igazgatójának.

“Ezen injekciók számos mellékhatását, köztük a szívizomgyulladást, széles körben megerősítették, és mint ilyen, az óvatosság azt diktálja, hogy az NFL vizsgálja meg, hogy a COVID-19 oltások milyen mértékben eredményezhettek sérülést, egészségkárosodást vagy a játékosok halálát” – tette hozzá Manookian.

A vezető kiemelte, hogy több játékos kapott az utóbbi időben szívrohamot vagy agyvérzést, az egyik játékos a meccs ideje alatt, a pályán esett össze hirtelen szívmegállás miatt.

Sok játékos azonban nem szeretne vizsgálatot, hiszen attól tart, hogy ha egészségügyi problémáik kiderülnek, akkor nem játszhat tovább.

Manookian az NFL-nek azt írta, hogy az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal a Pfizer és a Moderna COVID-19 vakcinák címkéjén figyelmeztetést helyezett el a szívizomgyulladásra és a szívburokgyulladásra vonatkozóan. Emellett olyan dokumentumokat is csatolt, mint a floridai hatóságok által végzett tanulmány, amely a szívproblémákkal kapcsolatos halálesetek megugrását állapította meg a beoltottak körében. A vizsgálatok szerint a legnagyobb kockázatnak a fiatal férfiak vannak kitéve.

Németországi szakértők már korábban megírták, hogy fiatal elhunytakon végeztek boncolást, akik szívizomgyulladásban haltak meg az oltás beadását követően.

“Egyre több tudományos bizonyítékunk van arra, hogy különösen a fiatal férfiakat fenyegeti a kockázat, és közülük sokuknak kritikus szívproblémái vannak” – jelentette ki Manookian.

Dr. Anish Koka philadelphiai kardiológus a figyelmeztetéssel kapcsolatban úgy fogalmazott:

“Nem hiszem, hogy ésszerűtlen lenne, ha az NFL Játékosok Szövetsége legalább mérlegelné azt a tényt, hogy a fiatal, egészséges férfiaknál ma már olyan alacsony a COVID kockázata, hogy vállalják-e a vakcinával kapcsolatos szívizomgyulladás kockázatát.”