A Ripple segít az angol CBDC, a digitális font létrehozásában

Az elmúlt időszakban a Ripple kapcsán szinte kizárólag arról a jogi hercehurcáról és pereskedésről lehetett írni, ami a cég és az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) között zajlik. De úgy tűnik, hogy a cég a jogi gondok ellenére sem adja fel terjeszkedési és bővülési terveit. Most arról érkezett hír, hogy a vállalat partnerségre lépett a Digital Pound Foundation (Digitális Font Alap) szervezetével egy angol digitális pénzeszköz létrehozására. A Digital Pound Foundation egy angol, non-profit alapítvány, amelynek célja egy digitális font létrehozása, kifejlesztése.

A Ripple mindenhol jelen van, ahol CBDC-n dolgoznak

A Ripple szabályozási vezetője, Susan Friedman egy tweetben fejezte ki lelkesedését a hír hallatán. Kiemelte, hogy az alapítvánnyal való együttműködésük csak egy példája annak, hogyan dolgoznak együtt globális szinten is a központi bankokkal. A közös munka célja központi bank által kibocsátott digitális pénzeszközök, azaz CBDC-k létrehozása. A Digital Pound Foundationnek olyan tagjai vannak, mint például a CGI Group, az Accenture és a Quant. Nincs nagyon meglepetés a hírben, hiszen hivatalos adatok szerint a világ központi bankjainak 80%-a dolgozik valamilyen szinten a kriptovaluták felhasználásán és CBDC-k létrehozásán. Az angol központi bank, a Bank of England (BoE) vezetője szerint a CBDC-k jelenthetik egy új pénzügyi világ kezdetét.

Tweet Friedman

Ahogy a BoE vezetője fogalmazott, ha megérkeznek ezek a digitális pénzek, akkor az a központi bankok történetének “egyik legnagyobb fejlesztése” lesz majd. A Ripple pedig a jogi ügyei ellenére sem lassít. Egy hónappal ezelőtt a boldog embereiről is ismert Bhután országának Királyi Monetáris Hatóságával lépett partnerségre. Mert Bhután is egy saját digitális pénzeszköz kibocsátásán dolgozik a Ripple CBDC privát főkönyve segítségével. Ami nagyot lendíthet a CBDC-k ügyén, az a világ legnagyobb gazdaságainak lépése lehet. Az Egyesült Államok központi bankja is gőzerővel dolgozik a CBDC lehetőségek feltárásán. Bár vannak a rengeteg CBDC várható megjelenésével kapcsolatban aggályok, azt szinte tényként kezelhetjük, hogy előbb-utóbb eljön a központi bankok digitális pénzeinek korszaka.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük