A tech óriások harcot indítottak egy kellemetlen Pfizer-videó ellen

Nem igazán jutott be a mainstream média felületeire az a hír, amely szerint a Facebook és az Instagram eltávolított egy olyan videót, amely eléggé érdekes dolgokat mutatott be a Pfizer fejlesztési igazgatójáról és a YouTube-ról. A videót a Project Veritas készítette és az látható benne, hogy egy újságíró számon kéri a YouTube biztonságért és bizalomért felelős igazgatóját, Matt Halprint.

Tűzzel-vassal próbálják meg eltüntetni a videót

A projekttel dolgozó Christan Hartsock arról kérdezte Halprint, hogy miért töröltek egy videót a megosztó oldalról. Ezen a Pfizer fejlesztési és stratégiai műveletekért felelős igazgatója, Jordan Trishton Walker a vírusok szándékos megváltoztatásáról beszél. Hartsock azt a kérdést tette fel a YouTube-vezérnek, hogy mennyi pénzt kaptak a Pfizertől a videó törléséért. Az egész történet hátterében húzódó első videót még január 25-én tette közzé a Project Veritas. Ebben a Pfizeres Walker arról beszélt, hogy a cég szándékosan változtatja meg a COVID-19 vírusát.

Walker konkrétan azt kérdezi, hogy miért ne kellene nekik szándékosan megváltoztatni a vírust ahhoz, hogy új vakcinákat tudjanak fejleszteni megelőző jelleggel. Persze a felvételen azt is hozzáteszi, hogy ebben azért bőven van kockázat. Hiszen ki szeretné, ha egy gyógyszerészeti cég vírusokat változtatna meg csak úgy? Walker később azt nyilatkozta, hogy az egész csak elmélkedés volt, semmi tény nincs mögötte. A YouTube aztán eltávolította ezt a videót. Majd később a Meta platformjai vették le azt a videót, amelyben a YouTube-ot kérték számon a törlés miatt.