Mire elég Andreessen Horowitz 300 millió dolláros kriptobefektetése

Andreessen Horowitz, az egyik legnagyobb kockázati tőkekezelő cég a japán SoftBankkal és a san franciscoi Sequoia Capital cégekkel közösen, amelyek mindegyike több mint egy trillió dollárnyi pénzforrást felügyel, 300 millió dolláros alapot hozott létre kriptopiaci befektetésekre.

Hosszú távú hodler mentalitás

Andreessen Horowitz (A16Z) 2009 óta több milliárd dolláros értékű unikornisba fektetett, mint bármely más kockázati tőke befektető társaság a világon. Korai befektetőként olyan cégekbe invesztált mint a 31 milliárd dollárt érő AirBnB, a 10 milliárd dolláros Coinbase, az 576 milliárd dolláros Facebook (Olvastad már? Újra lehet hirdetni a Facebookon), a 7,5 milliárd dollárt taksáló GitHub és 72 milliárd dolláros Uber. Az A16Z befektetési stratégiája, hogy a gyorsan növekvő piacokat megcélzó nagy potenciállal rendelkező startupokba invesztál.

A Coinbase-be 2013-ban szállt be, egy akkor még olyan friss szektorba, amely lényegesen kisebb volt és nem kifejezetten ütötte meg a globális pénzpiacok befektetési ingerküszöbét. A befektetéssel viszont az A16Z demonstrálta affinitását, hogy olyan piacokat találjon, amelyek exponenciális növekedés küszöbén állnak és olyan vállalatokba fektetni, amelyek egy új technológiai forradalom élén állhatnak.

A héten az A16Z hivatalosan is bejelentette, hogy létrehoz egy 300 millió dolláros alapot a kriptopénz piaci befektetésekre, ahol az elsődleges cél, hogy hosszú távon értékes befektetéseket hajtson végre feltörekvő blokktech startup vállalkozásokban.

Chris Dixon, az A16Z beltagja kihangsúlyozta, hogy a vállalat észleli a kriptopiaci volatilitásban rejlő kockázatokat és további hullámvölgyre számít a jövőben.

Ahelyett, hogy pénzeszközöket különítenének el a csökkenő trendek és vérengzések kivédésére, Dixon megjegyezte, a vállalat először olyan kriptopénzekbe fektet és tartja hosszabb távon, amelyek üzleti modellje “időjárástól függetlenül” megállja a helyét.

“Tapasztaltunk már csökkenést és emelkedést a kriptopiacokon és számításunk szerint lesz még ilyen bőven. Nagy potenciál van a technológiában és a visszaesések lehetnek a legjobb befektetési lehetőségek.” – fejtette ki Dixon.

Miért érdemes befektetni egy 70%-os korrekciót megélt piacba?

Az A16Z belépése a kriptopénz piacokra meglepő lehet sok finánc számára a 70 százalékos korrekció közepette, ami a harmadik legsúlyosabb korrekció a kriptogazdaság történetében. De egyben betekintést nyújt az A16Z döntéshozóinak gondolatmenetébe, amely arra enged következtetni, hogy szerintük ilyen olcsón nem fognak tudni újra belépni a piacra.

Minden egyes alkalommal amikor a kriptopénz piac emelkedésnek indul egy korrekció után, egy új rekordszintet üt meg, majd visszaesik a korábbi rekordszintjére, de soha nem esik vissza a korábbi legalacsonyabb szintjére.

Dixon hozzátette, hogy a cég meg van győződve róla, hogy még mindig korai stádiumban van a kriptopénz mozgalom, különösen akkor, ha figyelembe veszik az olyan hosszú távú befektetői előrejelzéseket, mint Mike Novogratz milliárdos kereskedőét, aki azt mondta, hogy a kriptopénz piac 20 trilliárd dolláros buborékként fog hatni, mikor arra a szintre jut.

Andreessen Horowitz belépése egy ilyen érzékeny időszakban azt mutatja, hogy a cég nem hiszi, hogy újra ilyen árfolyamokon fognak mozogni mind a bitcoin, mind az altcoinok, mint most és a cége bízik benne, hogy egy multi trillió dolláros iparággá fog fejlődni.

“Azt gondolom, még a kriptomozgalom korai szakaszában vagyunk,” jelentette ki Dixon azt érzékeltetve, hogy a kriptopénz szektor még csak gyerekcipőben jár és hosszú távú gyors ütemű növekedés várható.

Balaxi

Dream. Fulfill. Repeat. Idealist. Digital.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.