Az új ‘thug’ a blokkon: az AMD Radeon VII a leghatékonyabb Ethereum GPU bányász

Az AMD új 7 nm 1 terabájtos memória sávszélességű ethereum bányásza (AMD Radeon VII) bizonyult a legjobbnak, amely az árával veri a versenytársak kínálatát is.

Az AMD Radeon VII állítólag 90 MH/s teljesítményre is képes, ami jóval több mint az Nvidia Titan V, melynél 70 MH/s hashrátát mértek.

A vájár tuning nélkül képes a teljesítményre és elsősorban az 1 TB/s memória sávszélességnek köszönhető ami duplája az RX Vega 64 484 GB/s performanszának.

A GPU nem csak gyorsabb, de olcsóbb is mint a Titan. Az utóbbi ára bőven 3000 euró fölött is lehet, míg az AMD Radeon csak 700 euró.

Áramfogyasztás terén is hatékonyabbnak tűnik a Radeon a Titannal, bár ez függ attól hol is bányászunk pontosan a világban.

Az Ethereum hashrátája a felére esett 2018 nyara óta és nem úgy tűnik, hogy megindult volna felfelé.

A hashráta szegénység betudható a harmadolásnak is, ami következtében a blokkjutalom napi 20 000 ETH-ről ~13 000 ETH-re esett.

Az árfolyam terén sem látunk túl nagy mozgást, bár az ATH csúcsról ~90%-ot zuhanó elkezdte visszanyerni régmúlt ragyogását és már csak ~85% mínuszban tanyázik.

A Te privát kulcsod, a Te kriptód! Tárold a digitális vagyonod hidegtárcán. Ingyenes házhoz szállítás, több mint 100 támogatott kriptó.

Az ipari kriptopénz bányászat brutális piac. Nem elég, hogy folyamatosan kísérletezned kell a jövedelmezőség fenntartásához szükséges hatékonyság és produktivitás faktorokkal, mellette még árgus szemmel kell figyelned az árfolyamokat is mialatt szükséged lesz egy kis időérzékre is, hogy jókor add el a kibányászott coinjaidat.

A folyamatos innovációkényszer hatással van a nyersvasra is, azaz, a minerek teljesítményére és specifikációira is.

Az AMD és az Nvidia a játékszektorban már egy ideje gyűrik egymást, de ez mind semmi, ami a bányászpiacon várhat rájuk.

Amíg proof-of-work nem megy ki a divatból és váltja fel a proof-of-stake, addig minden kiizzadt extra megahash számítani fog a bányászoknak jövedelmező piacokat biztosítva a GPU gyártóknak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük