Binance, Coinbase vagy Tradecurve Markets: melyik platformot válaszd?

A kereskedési platform vagy kriptovaluta tőzsde kiválasztása egyáltalán nem könnyű feladat. A Binance, a Coinbase és a Tradecurve Markets mind rendelkeznek olyan előnyökkel, amelyek hosszú távon meghatározóak lehetnek a számára. Ebben a cikkben azonban arra törekszünk, hogy segítsünk a káoszban eligazodni, és megtalálni a számodra leginkább megfelelő platformot.

A három platform legfontosabb előnyei dióhéjban

Nincs olyan, hogy jobb platform: a kérdés az, hogy mik a kereskedési és befektetési céljaid. Mindhárom platformnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, de összességében elmondható, hogy a Coinbase könnyebben használható és ideális a kezdők számára, míg a Binance olcsó és jobban megfelel a haladó kereskedőknek. A Tradecurve Markets (melynek jelenleg a demó platformja érhető el) a két kriptovaluta tőzsde közül azzal tűnik ki, hogy nem csak a kriptovaluta közösséget célozza meg, hanem azokat is, akik érdeklődnek a hagyományos eszközök, például a részvények, a CFD-k és a forex kereskedés iránt.

Az anonimitás vagy a KYC eljárás támogatója vagy?

A Binance és a Coinbase kriptovaluta tőzsdéktől eltérően a Tradecurve Markets lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy KYC eljárás nélkül, mindössze egy e-mail címmel kezdjék meg a kereskedést. Mindez azok számára lehet előnyös, akik a diszkrétebb, anonim kereskedési környezetet részesítik előnyben. A Binance és a Coinbase weboldalán ezzel ellentétben egy hosszú személyazonosság ellenőrzésen kell végig menni, ahol meg kell adnod személyes adataidat, feltölteni útleveledet, személyi igazolványodat vagy kártyaformátumú vezetői engedélyedet. Itt fontos azonban megjegyezni, hogy a KYC ellenőrzéseken azért kell végig menni, hogy átvilágítsák az ügyfeleket és proaktívan küzdjenek az esetleges bűncselekmények ellen.

A Binance, a Coinbase vagy a Tradecurve Markets lehet számodra a nyerő?

A következőkben a három platform által nyújtott szolgáltatásokat hasonlítjuk össze annak érdekében, hogy egy átfogó képet kapjunk a különbségekről és az egyezésekről.

Közösségi kereskedés

A közösségi kereskedés (angolul social trading) egy olyan befektetési forma, amelynek célja, hogy a kereskedők hozzáférjenek más kereskedők adataihoz is, és lemásolhassák egymás kereskedési tevékenységeit. A Binance éppen ebben a hónapban vezette be ezt a funkcióját, a copy trading kereskedést (ami része a social trading-nek). A Coinbase már egy ideje rendelkezik ezzel a funkcióval, ahol egy DeFi technológiára épülő kereskedési motor automatikusan lemásolja a profi kereskedők portfólióját. A Tradecurve Markets szintén be fogja építeni ezt a funkciót szolgáltatásai közé, amikor a platform élesbe áll.

AI kereskedési botok

A mesterséges intelligencia fejlődésével a kereskedési botok még kifinomultabbá válnak, és összetettebb elemzésekre képesek. Hatékony eszközök lehetnek a kereskedők számára, viszont nem jelentenek garantált utat a meggazdagodáshoz. A Binance és a Coinbase már rendelkezik egy olyan automatizált szoftverrel, amelyek segítenek megfelelő időben kriptovalutát vásárolni és eladni. A Tradecurve Markets felhasználói a demó platformon szintén kipróbálhatják az AI kereskedési botokat, amelynek célja, hogy optimalizálja a befektetési stratégiákat.

Negatív egyenlegvédelem

A negatív egyenlegvédelem egy olyan funkció, amely megvédi a kereskedőket attól, hogy több pénzt veszítsenek, mint amennyit befizettek a számlájukra. Leegyszerűsítve: korlátot szabnak a befektetőket érhető veszteségeknek. Fontos megjegyezni, hogy a Coinbase esetében be kell fizetned a veszteséget, hogy egyenlegedet nullára tudd visszaállítani és újra tudd aktiválni a kereskedési számládat. A negatív egyenlegvédelem, mint kockázatkezelési funkció azonban elérhető a Binance és a Tradecurve Markets felületén is.

Díjak és jutalékok

A Tradecurve Markets kedvező spreadet (ami alatt a kriptovaluták vagy egyéb eszközök vételi és eladási ára közötti különbséget értik) fog kínálni, és nem számol majd fel jutalékot a platformon való kereskedés során. A Coinbase mindeközben nem oszt meg pontos információkat a díjakról, azokat ugyanis a megbízás leadásakor, több tényező kombinációja határozza meg (fizetési mód, megbízás mérete, piaci feltételek, volatilitás stb.). Annyit viszont elárulnak, hogy amikor kriptovalutát váltasz fiat pénzre, az általános díjakon túl még egy 1%-os díjat felszámolnak. A Binance díjait hasonlóan több tényező befolyásolja, a kiutalásnál pedig körülbelül 1-2 dolláros díjjal kell számolnod.

Kereskedési akadémia

A Tradecurve akadémiáját úgy tervezték, hogy támogassa a befektetőket a kereskedés útján: az alapoktól (például hogyan kell kereskedést indítani) a haladóbb kereskedési stratégiákig mindent lefed, és minden befektetőnek ajánlott tapasztalattól függetlenül. A Binance oktató anyagai, melyek már magyarul is elérhetőek, szintén hasznosak lehetnek a zöldfülű befektetők számára. A Coinbase nem rendelkezik külön akadémiával, de rengeteg olyan tanulást segítő cikke van, amelyek felkészíthetnek a kereskedésre.

Összességében a Binance, a Coinbase és a Tradecurve Markets is igyekszik felvenni a ritmust a változó piaci igényekkel. Ez utóbbi platform olyan különlegeségekkel próbálja továbbá magához édesgetni a felhasználókat, mint például a VIP számlák, melyek személyre szabott bónuszokat és egyedi kereskedési feltételeket kínálnak. A Tradecurve kiemelt egyediségét az adja, hogy azon kevés kereskedési platformok közé tartozik, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy kriptovalutát helyezzenek letétbe, majd fedezetként használhassák a derivatív termékek kereskedéséhez.

Mint láthatjuk, verseny fokozódik, ám az előnyök és hátrányok alapos megértése segíthet abban, hogy minden kereskedő és befektető megtalálja a számára legmegfelelőbb platformot.

További információk a Tradecurve Markets (TCRV) előértékesítéséről:

Honlap: https://tradecurvemarkets.com/
Előértékesítés megvásárlása: https://app.tradecurvemarkets.com/sign-up
Twitter: https://twitter.com/Tradecurveapp

***Figyelem! Fenti írásunk egy támogatott vendégtartalom. A BitcoinBázis szerkesztősége semmilyen formában nem vállal felelősséget a leírtakért és fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját az extrém kockázatos kriptovaluta, CFD, token, metaverse, DeFi, play-to-earn és ICO/STO/SAFT befektetések kapcsán. Egyéni kutatás és az állítások alapos ellenőrzése maximálisan javasolt. Kereskedj, invesztálj és játssz felelősségteljesen.***