„A bitcoin egyfajta lázadás” – állítja a népszerű újságíró

Alan Kohler ausztrál pénzügyi újságíró kijelentette, hogy a bitcoin egy “lázadás”, és leszögezte, hogy bár az érme 2022-ben hatalmasat zuhant, véges kínálata és szabályozott kibocsátása miatt “a szabadpiaci pénzügyi kapitalizmus alapjainak felforgatását” jelenti.

Miután a spot ETF-ek engedélyezése és az elmúlt időszak bikás hangulata nagyot dobott a BTC népszerűségén, nagyon sok olyan befektető is a bitcoin felé fordult, akik eddig kizárólag a hagyományos pénzügyi piacon voltak jelen. Ilyen Alan Kohler ausztrál pénzügyi újságíró is, aki a bitcoint a kiszámíthatóságáért dicsérte, a BTC-re jellemző volatilitás ellenére.

A Coinbase volt vezetője is „forradalomnak” tartja a BTC-t

Az újságíró egy március 6-án kiadott cikkében arról írt, hogy miután 2022-ben a kriptopiac meredek zuhanásnak indult, sokan úgy gondolták, hogy ez a kriptovaluták bukását fogja jelenteni.

“Sokan úgy gondolták, és sokan hajlamosak voltak arra, hogy megjósolják – talán kissé túlságosan is kárörvendően, ha jobban belegondolunk -, hogy nullára fog zuhanni.” – írja Kohler a bitcoinról.

Ez azonban nem történt meg, a bitcoin talpra állt, és rekordmagasságot ért el. Kohler szerint számítani lehetett erre a növekedésre, és kifejtette, hogy bár a bitcoin árfolyama előbb-utóbb ismét csökkeni fog, nem fog nullára zuhanni.

„A bitcoin egy eredendően biztonságos, szigorúan ellenőrzött eszköz, szabályozott kínálattal, és ezért felforgatja a szabadpiaci pénzügyi kapitalizmus egész alapját.”jelentette ki az újságíró. Kohler végül azt is hozzátette, hogy míg a Ponzi sémák és a buborékok a pénzügyi rendszer részei, addig egy olyan eszköz, mint a bitcoin, egyfajta „lázadás.”

A közelmúltbeli árfolyam-emelkedéssel és a közelgő felezéssel mások is elismerték a bitcoin jelentőségét geopolitikai és gazdasági szempontból. Balaji Srinivasan, a Coinbase korábbi technológiai igazgatója nemrég úgy nyilatkozott, hogy a bitcoin egy “politikai forradalom”, és azt jósolta, hogy azok a nemzetállamok, amelyek nem értik meg az értékét, később megpróbálják majd elkobozni az emberektől.