Bitcoin Spark és Solana: Úttörő szerepet kap a decentralizáció a globális gazdaságban

A kriptoszektor folyamatosan fejlődik, ahogy egyre több szereplő lép be a területbe. Ez megnyitotta az utat az új projektek előtt is, amelyek egyedi szolgáltatásokat kínálnak, és amelyek célja a futó projektek problémáinak megoldása. A Solana és a Bitcoin Spark jó példák a befektetőket csábító új és egyedi projektekre.

Mi az a Solana?

A Solana egy olyan blokkláncplatform, amelyet skálázható megoldások befogadására hoztak létre. A Solana gyorsabb tranzakciókat kínál alacsonyabb költségek mellett. A platformot 2017-ben indították el, hogy versenyre keljen az Ethereummal, a Bitcoin után a második legnagyobb hálózattal. A Solana a sokoldalúságának és a bővülő ökoszisztémájának köszönhetően gyorsan növekedett.

Jó befektetés-e a Solana?

Az elemzők azt jósolják, hogy a Solanát a növekvő ökoszisztémájának köszönhetően hamarosan erős bikapiaci trendek fogják hajtani. A projekt natív tokenje, a SOL várhatóan szárnyalni fog, mivel a platform gyorsabb tranzakciós sebességet és jobb skálázhatóságot ígér. A szakértők úgy vélik, hogy a Solana 2025-ben új rekordokat fog felállítani, mivel egyre komolyabb szerepet fog betölteni a DeFi szektorban.

A Bitcoin Spark bemutatása

A Bitcoin Spark a Solanához hasonló projekt, amely egyedi funkciókkal igyekszik javítani a blokklánc szektor működését. A Spark egy Bitcoin fork, amely fokozott biztonságot, sebességet és skálázhatóságot kínál. A projektnek hasonló a tokenomikája mint a Bitcoinnak, csakhogy a bányászoknak a Bitcoinhoz képest hosszabb időbe telik, mire elérik a maximális bányászjutalmat.

A Bitcoin Spark a “Proof-of-Process” (PoP) nevű továbbfejlesztett konszenzus mechanizmussal működik a natív token, a BTCS bányászatához. Ez a Bitcoin proof-of-work (PoW) és az Ethereum proof-of-stake (PoS) konszenzus mechanizmusainak a keveréke.

A PoP rendszerben a bányászoknak stakelniük kell, valamint számítási teljesítményt kell biztosítaniuk a hálózat számára. A jutalmak a staking és az “elvégzett munka” összegének megfelelően kerülnek elosztásra, de nem lineárisan. A PoP bányászati mechanizmus biztosítja a jutalmak igazságosabb elosztását, és a nagyobb bányászati képességekkel rendelkező hálózati résztvevők többet keresnek.

A Bitcoin Spark csapata egy olyan bányászati alkalmazást készít, amely különböző eszközökön, többek között Android és iOS rendszereken, valamint PC-k és laptopok operációs rendszerein, például Linux, Mac OS és Windows operációs rendszereken is fut majd. Bárki, akinek van okostelefonja, képes lesz bányászni a Bitcoin Spark natív tokenjeit, a BTCS-t. A bányászat azonban még nem indult el.

Hirdetni is lehet a felületen

Azok a külső szervezetek vagy magánszemélyek, akik szeretnék növelni elérésüket a Bitcoin Spark közösségén belül, hirdetési felületet is vásárolhatnak a Bitcoin Spark bányászati alkalmazáson vagy a honlapon. Az érdeklődőknek BTCS-ben kell fizetniük a hirdetési helyekért, a hirdetéseket pedig a közösség tagjai távolról, szavazás útján menedzselik.

Bitcoin Spark

A Bitcoin Spark hivatalos indulása 2023. november 30-ra van tervezve. A projekt jelenleg a kezdeti érmekibocsátás (ICO) 3. fázisában van, ahol a BTCS tokeneket darabonként 2,00 dollárért árulják. Azok a felhasználók, akik az ICO 2. fázisában BTCS-t vásárolnak, 12%-os bónuszra jogosultak, és befektetéseik után 560%-os hozamot fognak majd kapni, amikor a projekt elindul 10 dolláros tokenenkénti áron.

A Bitcoin Spark az Ethereum hálózaton fog elindulni az IOU BTCS tokennel. A projekt amissziója, hogy szilárd helyet szerezzen a kriptoszektorban, mint az egyik legjobb Bitcoin alternatíva és a Solananál is jobb befektetési eszköz.

Az indulás során a BTCS lesz az egyetlen olyan token, amely egy hídon keresztül átvihető a Bitcoin Spark hálózatra. A híd különböző platformok likviditási pooljait fogja tartalmazni, beleértve az Ethereumot, a Polygont és a BNB Smart Chain-et. A felhasználóknak lehetőségük lesz arra, hogy a BTCS tokenjeiket áttegyék ezekbe a poolokba és onnan visszautalják.

Ez a ‘bridge’ lehetővé teszi, hogy az ICO szakasz az Ethereum mainnet-en induljon, és a Bitcoin Spark hálózatot elérhetőbbé tegye. Ez megteremti a lehetőséget a felhasználók számára arra, hogy kiutalják a BTCS tokenjeiket a népszerű decentralizált tőzsdéken keresztül is.

Az Ethereum legfeljebb 4,3 millió tokenig képes biztosítani az áthidalást, ami így az ICO-kínálatnak felel meg. Ezzel biztosítható, hogy a kínálat nagy része a Bitcoin Spark hálózatban maradjon az indulás után is.

Tudj meg többet a Bitcoin Sparkról itt:

Weboldal: https://bitcoinspark.org/
Vásárolj BTCS-t: https://network.bitcoinspark.org/register

***Figyelem! Fenti írásunk egy támogatott vendégtartalom. A BitcoinBázis szerkesztősége semmilyen formában nem vállal felelősséget a leírtakért és fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját az extrém kockázatos kriptovaluta, CFD, token, metaverse, DeFi, play-to-earn és ICO/STO/SAFT befektetések kapcsán. Egyéni kutatás és az állítások alapos ellenőrzése maximálisan javasolt. Kereskedj, invesztálj és játssz felelősségteljesen.***