Egy weboldal rangsorolta a bukott Celsius-felhasználókat, valaki 40 millió dollárt veszített

Az új weboldal rangsorolja azokat a Celsius-felhasználókat, akik pénzt veszítettek a kriptohitelező csődje után. 

Elindult egy weboldal, amely azt állítja, hogy minden bukott Celsius felhasználót aszerint rangsorol, hogy mennyi pénzt veszített a közismert kriptohitelező bukása után.

A Celsiusnetworth.com a Protos kriptohírpotálnak elmondta, hogy a ranglistán több mint 600 000 ügyfél szerepel. Az adatbázisban megtalálható a teljes nevük, a birtokukban lévő kriptovaluták, valamint az is, hogy pontosan mennyi pénzük is maradt zárolva a platformon, amikor az idén júniusban bezárt.

A kíváncsiak a szerencsétlenül járt egykori felhasználókat a nevük alapján kereshetik meg, vagy választhatják, hogy egyenként, véletlenszerűen mutassák be őket. A weboldal szerint az elvesztett összegek nagyon eltérőek, a legnagyobb vesztes több mint 40 millió dollárt veszített – 39 millió dollár értékben bitcoint, és 46 dollár értékben a Celsius natív tokenjét, a CEL-et. Más felhasználók csak néhány centet buktak, míg a 10 legnagyobb felhasználó együttesen nagyjából 220 millió dollárt veszített.

Az oldalt üzemeltetők tegnap azt nyilatkozták, hogy folyamatosan bővítik az adatbázist.

A ranglistát egy múlt heti bírósági dokumentumból készítették, amely több mint 14 500 oldalnyi Celsius-felhasználói adatot tartalmazott. A vállalat ugyan megpróbálta megakadályozni azt, hogy a felhasználók neveit nyilvánosságra hozzák, de a bíró végül csak a kliensek e-mail és lakcímének törlését rendelte el.

A dokumentumokból ráadásul kiderült, hogy a Celsius vezetői hogyan tudtak milliókat felvenni a számlájukról, mielőtt a hitelező csődbe ment. A bírósági dokumentumokat azóta eltávolították az internetről.