Craig Wright újabb húzása: szerzőként védetné le Satoshi Nakamoto Bitcoin papírját

Craig Wright, a kriptoközösség főállású Hókuszpókja beadta kérelmét az USA Szerzői Jogi Hivatalához, hogy levédesse Satoshi Nakamoto bitcoin fehérkönyvét, mint szerző.

A regisztrációk itt és itt tekinthetőek meg és explicit a “Bitcoin: Egy peer-to-peer elektronikus készpénzrendszer” és a Bitcoinra utalnak, azaz az eredeti tanulmányra és kódra.

Wright közzé tett egy sajtóközleményt is, melynek a következőt írja:

A jövőben Craig Wright a szerzői jogi regisztrációt a Bitcoin Association szervezetre ruházza át a Bitcoin ökoszisztéma támogatása céljából. A Bitcoin Association egy globális szervezet a Bitcoin vállalkozások támogatására. A szervezet támogatja a BSV-t [!!!] és a Bitcoin SV kliensszoftvert.

Jimmy Nguyen alapító így kommentálta a közleményben:

Örömmel látjuk, hogy Craig Wrightot a Bitcoin fehérkönyv és korai kódbázisának szerzőjeként ismerik el. Jobban, mint bárki más, Craig érti, hogy a Bitcoin azért jött létre, hogy egy masszívan skálázható blokklánc legyen és a világ elektronikus készpénzének hajtómotorjaként milliárdok használhassák, és egyben a vállalati alkalmazások globális adatkönyvévé váljon. Bízunk benne, hogy gyümölcsöző lesz együttműködésünk Craiggel és másokkal annak biztosítására, hogy eredetileg elismert Bitcoin elképzelését a BSV-n keresztül valósítsa meg.

És innen már nincs is miről beszélni és nyilvánvaló Faketoshi újabb csalása. A múlt évben forkolt Bitcoin SV-t igyekszik úgy beállítani, mintha az lenne az eredeti Bitcoin kód és tanulmány folytatása. Szerencsére a regisztráció jóváhagyása nem jelent azonnali szerzői jogot és nem minősül szabadalomnak. A szerzői jogvédelemre bárki beadhatja jelentkezését.

A számítógépes kódokat és egy tanulmányt is szerzői jogvédelem alá lehet vonni, de a regisztrációjára csak akkor van szükség, ha az USA joghatósága alatt szerzői jogsértés áll fenn.

Bárki regisztrálhat amit csak akar, akár többször is amit jogi úton még csak orvosolni se lehet.

“Különböző okokból regisztrálnak dolgokat. Ki szeretnék aknázni és elismerést szeretnének érte,” írta a Coindesknek David H. Faux, szerzői jogi ügyvéd. “Tisztességtelen célból bárki regisztrálhatja a Bitcoin fehérkönyvet, hogy azt a saját weboldalára kihelyezve beszéd felkéréseket kapjon. De egy idő után minden kiderül. A piac kiigazítja magát”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük