Elnézést kért az egyik legnagyobb dán újság a COVID hisztériakeltés miatt

Az egyik legnagyobb dán újság elnézést kért az olvasóitól azért, hogy a kormány propagandájával riogatta a népet anélkül, hogy kérdéseket tett volna fel.

Úgy tűnik még létezik olyan újság a világon, ahol a szerkesztőknek és újságíróknak van gerince, és nyíltan felvállalják azt, hogy 2 éven át segítették a helyi kormány COVID-propagandáját anélkül, hogy kérdéseket tettek volna fel. Dánia legnagyobb újságja közleményt adott ki, melyben elismerte, hogy nagyban hozzájárult a COVID-19 járvány körüli hisztériához, és ezért az olvasók bocsánatát kéri.

A népszerű lap úgy fogalmazott:

“Nekünk – a sajtónak – is számot kell vetnünk saját tevékenységeinkkel kapcsolatban. És kudarcot vallottunk. NEM VOLTUNK elég éberek, amikor a hatóságoknak válaszokat kellett volna adniuk arra, hogy mit is jelent az, hogy az emberek koronavírussal kerülnek kórházba, és nem a koronavírus miatt. Mert ez nem mindegy. Nagy különbség. 

A nyilvánosság helyes, pontos és őszinte tájékoztatása természetesen elsősorban a hatóságok felelőssége. A számadatokat arról, hogy hányan betegednek meg és halnak meg a koronavírus miatt, nyilvánvaló okokból már régen közzé kellett volna tenni, hogy a lehető legtisztább képet kapjuk az ágy alatti szörnyetegről.

Összességében a hatóságok és a politikusok által a nyilvánosságnak küldött üzenetek ebben a történelmi válságban sok kívánnivalót hagynak maguk után. És hazudnak, ahogyan eddig is tették, a lakosság egy része elvesztette a bizalmát irántuk.

EGY MÁSIK példa: a vakcinákat következetesen szuperfegyverként emlegetik. Kórházainkat pedig szuperkórházaknak nevezik. Mindazonáltal ezek a szuperkórházak láthatóan maximális nyomás alatt vannak, még akkor is, ha szinte az egész lakosság a szuperfegyverrel van felfegyverkezve. Még a gyermekek nagy részét is beoltották, ami a szomszédos országokban nem történt meg.

MÁS szavakkal élve, van itt valami, ami nem érdemli meg a “szuper” megnevezést. Hogy az oltóanyagok, a kórházak vagy ezek keveréke az oka, azt csak találgatni lehet. De az a mód, ahogyan a hatalom a nyilvánossággal kommunikál, biztosan nem érdemli meg a “szuper” jelzőt. Éppen ellenkezőleg.”

A helyzet Magyarországon sem jobb. A mainstream hírportálok naponta legalább egy tucat koronavírussal kapcsolatos rémhírt hoznak le, az észszerű, objektív tájékoztatás helyett. Többnyire a sajtónak köszönhető az, hogy a társadalomban ilyen szintű a feszültség, hiszen a lakosságot folyamatosan uszítják, oltott és oltatlant egymás ellen hangolják. Az emberek szellemileg, testileg belefáradtak abba, hogy minden nap zúdul rájuk a negatív cikkáradat. Talán egyszer egy magyar mainstream híroldal is belátja majd, hogy tévedett és elnézést kér az olvasóktól. Talán.