Egy Allianz-vezető szerint 2022 is a blokkláncok éve lesz

Az Allianz-csoport IT támogató vállalataként ismert Allianz Technology SE globális blokkláncműveletekért felelős igazgatója, Bob Crozier nemrégiben rövid posztban írt a blokklánctechnológia helyzetéről és jövőjéről. A technológiai cég egyik vezetője úgy látja, hogy 2021 fordulópontot jelentett a biztosítási szektor számára a blokkláncok vonatkozásában. Mert ebben az évben több blokkláncon alapuló megoldás is élesbe ment a biztosítási szektorban és ezek sok millió eurónyi megtakarítást jelentettek a cégek számára.

A blokklánc ökoszisztéma brutális bővülése várható 2022-ben

A jövőre előretekintve, Crozier úgy gondolja, hogy 2022 hasonló lesz 2018-hoz, azaz a digitális eszközök piacának szereplői és fejlesztői megvizsgálják az aktuális céljaik és eszközeik üzleti értékét és újabb folyamatokat fognak kialakítani. Az eszközkezelői szektor egyre több pénzt fog arra fordítani, hogy kidolgozza a blokkláncok használatának technológiáját és szabályozói keretrendszerét. Az Allianz-vezető szerint ez a folyamat jóval gyorsabban fog az eszközkezelők esetén lezajlani, mint a biztosítási szektorban. A legfontosabb azonban továbbra is az, hogy az igazgatók és vállalatvezetők is megértsék a technológia fontosságát. Crozier hangsúlyozta a vendégcikkében azt is, hogy a CBDC-k továbbra is nagyon nagy sebességgel fognak teret nyerni. Sőt, lesznek olyan megoldások is 2022-ben, amelyek már komoly eredményeket fognak produkálni.

Kárügyintézés
Az Allianznál már kárbejelentést is lehet blokkláncon intézni

Főleg, ha a CBDC-k és a fiat pénzek közötti elszámolások hatékonyan végbe tudnak majd menni széles körben. Először használhatják például majd a téli olimpia során külföldiek is a kínai digitális jüant. A biztosítási szektorban Crozier további új fejlesztésekre számít, például a fizetések, számlák elszámolásával kapcsolatban és most már biztosítási szerződések is használni fogják a blokklánctechnológiát. Az igazgató emellett még megfogalmaz néhány gondolatot az NFT-k hihetetlen lehetőségeiről. Majd végül azzal zárja sorait, hogy szerinte a blokklánc ökoszisztéma továbbra is exponenciálisan fog majd növekedni.