Ezek a legjobb kiberbiztonsági részvények, amelyek 2024-ben nagyot mehetnek

Befektetés a kiberbiztonságba: ezek a legjobb részvények most, amelyeket érdemes megfontolni 2024-ben.

Ahogy a kiberfenyegetések gyakorisága és kifinomultsága egyaránt fokozódik, a fejlett kiberbiztonsági eszközök és rendszerek iránti kereslet egyre nő.

A vállalatok és intézmények világszerte jelentős összegeket fektetnek be kifinomult biztonsági mechanizmusokba, hogy megvédjék digitális eszközeiket. Ez a tendencia jövedelmező lehetőséget kínál a kiberbiztonsági szektor befektetői számára. Az alábbiakban felsorolunk néhány kiberbiztonsági részvényt, amelyek mindegyike egyedi erősséggel és piaci pozícióval rendelkezik, ami jó alap lehet egy befektetéshez.

Kiberbiztonsági részvények 2024-ben

A CrowdStrike Holdings (CRWD) a kiberbiztonsági szektor kiemelkedő szereplője, amely a CrowdStrike Falcon platformjáról ismert. Ez egy mesterséges intelligencia által vezérelt felhőalapú védelmet kínáló biztonsági platform. A CrowdStrike mesterséges intelligencia-integrációja javítja a fenyegetésészlelést és a válaszreakciókat, teljes körű biztonságot nyújtva. Emiatt kedvelt termék a nagyobb szervezetek számára. A felhőszolgáltatások növekvő elterjedésével a CrowdStrike jó helyzetben van ahhoz, hogy profitáljon a piaci növekedésből.

A CyberArk Software (CYBR) az identitásbiztonságra és az intelligens jogosultságok ellenőrzésére specializálódott. Olyan kritikus szektorokat szolgál ki, mint a kormányzat, a katonaság, az egészségügy, az energia, a kiskereskedelem és a pénzügyi szolgáltatások. A CyberArk személyazonosság-biztonságra való összpontosítása elengedhetetlen az illetéktelen hozzáférés elleni védelemhez. Változatos ügyfélbázisa pedig növeli a piaccal szemben az ellenálló képességét. A vállalat folyamatos innovációja a hozzáférés kezelésében a vállalatot az iparág élvonalában tartja.

Az Okta (OKTA) a digitális identitás- és hozzáférést kezelő eszközökre specializálódott. Ezek a megoldások kulcsfontosságúak a növekvő kiberfenyegetésekkel küzdő szervezetek számára, különösen a hibrid és távoli munkakörnyezetek térnyerésével. Az Okta személyazonosság- és hozzáférés-kezelése, valamint a biztonságos eszközök iránti növekvő kereslet lehetővé teszi, hogy jól alkalmazkodjon a fejlődő kiberbiztonsági környezetben.

Az A10 Networks (ATEN) biztonsági és infrastrukturális termékeket kínál helyszíni, a hibrid és a felhőkörnyezetekhez. Több mint 7000 ügyfele közül, köztük 85 a Fortune 100-ban szerepel. A nagyvállalatok kiszolgálása növeli hitelességét és piaci stabilitását, jelentős növekedésre pozícionálva a közepes piaci kapitalizációjú vállalatot.

A TrendMicro (TYO: 4704) több mint 7000 alkalmazottat foglalkoztató japán cég vállalati biztonsági szoftvereket fejleszt szerverekhez és hálózatokhoz. A TrendMicro nagy hangsúlyt fektet a vállalati biztonság fejlesztésére, amely különböző környezetekben is helyt tud állni. Globális hatókörével nagyszabású, vállalati szintű biztonsági megoldásokat nyújt.

A nagy óriások is jelen vannak a piacon

A szoftvercsomagjáról és Windows operációs rendszeréről ismert Microsoft (MSFT) a kiberbiztonság terén is jelentős szereplő. A technológiai óriás integrált megközelítést alkalmaz, amely ötvözi a fejlett mesterséges intelligencia és biztonsági eszközöket hatalmas termékökoszisztémájában. A Microsoft átfogó biztonsági megoldásai kihasználják az AI-t a fokozott fenyegetésészlelés és a gyors válaszadás érdekében. Széles körű és megalapozott hírneve erős alapot biztosít kiberbiztonsági termék kínálatához is.

A Cloudflare (NET) felhőalapú szolgáltatásokat nyújt a webhelyek biztonságossá tételéhez, a teljesítményre, a megbízhatóságra, a videostreamingre, és a fejlett biztonságra összpontosítva. A Cloudflare felhőalapú biztonsággal és innovatív szolgáltatásokkal kapcsolatos szakértelme folyamatos növekedésre pozícionálja a céget ahogy nő a web támaszkodása a felhőszolgáltatásokra.

A Cisco Systems (CSCO), a világ legnagyobb számítógépes hálózati cége átfogó kiberbiztonsági védelmet is kínál hálózati termékei mellett. A Cisco integrált megoldásai egyesítik a hálózatépítést és a kiberbiztonságot, zökkenőmentes védelmet nyújtva. Erős hírneve és piaci dominanciája a hálózati szektorban, valamint a kiberbiztonsági termékeinek sokfélesége alátámasztja iparági vezető szerepét.

A Palo Alto Networks (PANW) egy kiberbiztonsági vállalat, amely több mint 70 000 szervezetet szolgál ki 150 országban. A Palo Alto Networks szektorában az első vállalatként érte el a 100 milliárd dolláros piaci értéket. Kiterjedt globális eléréssel, széles ügyfélkörrel és folyamatos innovációval büszkélkedhet a kiberbiztonság terén. Erős piaci pozícióval és vásárlói bizalommal rendelkezik a szektorban.

Az 1993-ban alapított Check Point Software Technologies (CHKP) az ötödik generációs kiberbiztonsági cég tűzfalakra összpontosít, hogy megakadályozza a nagy léptékű és gyorsan lezajló támadásokat. A vállalat fejlett tűzfaltechnológiái, évtizedes múltja és erős nemzetközi ügyfélbázisa kiemelt tapasztalatot ad a szektorban.

A kiberbiztonsági szektor ígéretes lehetőségeket tartogat

A kiberbiztonsági szektor ígéretes befektetési ágazat, tekintettel az egyre csak burjánzó kibertámadásokra. Az olyan vezető vállalatok, mint a CrowdStrike, a Microsoft és a Palo Alto Networks jelentős növekedési lehetőségeket kínálnak. A közepes kapitalizációjú cégek, mint például az A10 Networks és a speciális tevékenységeket nyújtó vállalatok, mint az Okta vagy CyberArk szintén jelentős növekedésre készülnek. Ezek a vállalatok várhatóan további befektetéseket vonzanak a kiberbiztonsági berendezések és szoftverek fejlesztésébe, így 2024-ben a befektetők körében népszerű választás lesz.

Jelen cikkünk nem minősül befektetési tanácsadásnak.