Figyelmeztetést adott ki az OTP, adathalász leveleket küldenek csalók

Ismét adathalászatra hívta fel a figyelmet Magyarország legnagyobb bankja, az OTP. A pénzintézet nevében csalók hanyagul megfogalmazott, de igen veszélyes adathalász leveleket küldenek. A küldemények káros mellékletet tartalmaznak, amelyek segítségével az elkövetők hozzáférhetnek a számítógépeken tárolt bizalmas adatokhoz.

Fontos információ, hogy nem csupán az OTP Bank ügyfelei kaphatnak ilyen jellegű levelet.

A levél feladója [email protected]. A küldemény sajátossága, hogy továbbított levélként érkezik, sokak számára megtévesztő lehet, hogy szerepel a címzésben a [email protected] cím is. A csalók így próbálják elhitetni, hogy a levélnek köze van az OTP bankhoz. A csatolt, fertőző fájl megnevezése: Fizetési igazolás 08-31-2020.r01

A bank arra hívta fel a figyelmet, hogy azok, akik kapnak emailt semmiképp se nyissák meg a mellékletet, hiszen ezzel rosszindulatú fájlok kerülhetnek telepítésre a felhasználó számítógépén. Ha már valaki megtette, akkor mindenképp ellenőriztesse le a számítógépet szakemberrel. Azt is hozzátette az OTP, hogy amennyiben lehetséges csak legális forrásból származó szoftvereket használjon mindenki és mindenképp telepítsen valamilyen vírus védelmi eszközt.

A csaló levele így néz ki:

Nem ez az első alkalom, hogy internetes csalók a bank nevével élnek vissza. Alig néhány hete számoltunk be arról, hogy Csányi Sándor, az OTP vezérigazgatójának nevével és arcképével próbáltak különféle kriptovaluta-szolgáltatásokat népszerűsíteni.