Grand Theft Lego? 3 000 doboz legót foglaltak le egy amerikai bűnhálózattól

A Lego nem csak a gyerekek számára jelenthet szórakozást, minden korosztály megtalálhatja benne a neki tetsző élvezeti forrást – ki így, ki úgy. Nemrégiben szárnyra kapott a hír, miszerint Dél-Kaliforniában letartóztattak 2 személyt, amiért egy Lego lopással kapcsolatos hálózatot működtettek. 

Letartóztattak két kaliforniai lakost, akik a bűnüldöző szervek szerint kapcsolatban álltak azzal a “Lególopó bűnbandával”, amely több ezer dollár értékben lopott el játékokat – áll a Los Angeles-i rendőrség jelentésében.

A 71 éves Richard Siegel és a 39 éves Blanca Gudino letartóztatására szerdán került sor, miután egy viszonteladó azonosította Gudinót, mint gyanúsítottat egy San Pedro-i üzletben 2023 decemberében elkövetett lopássorozatban.

Gudinót kedden figyelték meg a Los Angeles-i rendőrség nyomozói, állítólag ismét lopott a kereskedő (nevezetesen a Target) Torrance-i és Lakewood-i üzleteiből. A rendőrség szerint Gudino ezután elment Siegel Long Beach-i otthonába, hogy átadja az eltulajdonított gyermekjátékokat.

A rendőrök, akik másnap átkutatták Siegel otthonát, a közlemény szerint több mint 2 800 doboz Legót találtak, amelyek értéke 20 dollártól több mint 1 000 dollárig terjedt.

A rendőrség által a férfi otthonában talált játékokról rendelkezésre bocsátott képek között szerepelnek „Star Wars” és „Ghost Busters” Lego készletek is.

A hatóságok szerint „a játékok potenciális vásárlói”, akiket feltehetőleg a Siegel által feladott online hirdetésekkel csábítottak el, a rendőrök nyomozása alatt érkeztek a házhoz.

Siegel ellen szervezett kiskereskedelmi lopás, míg Gudino ellen pedig nagyobb értékű lopás miatt emeltek vádat. Azt egyelőre nem tudni, hogy Siegel és Gudino rendelkeznek-e ügyvédekkel, a Los Angeles megyei kerületi ügyészség nem reagált a kérdésre.

Ha a lopáshoz nem is, de a Legózáshoz kedvet kaptál, akkor kapóra jöhet beszámolónk, amiben azt mutatjuk be, miként lehet Legóból vízerőművet építeni.