Ha milliárdosokkal akarsz találkozni, ezeket a városokat érdemes felkeresni

Melyik város ad otthont a legtöbb milliárdosnak 2024-ben?

Néhány város egyértelműen vonzza a gazdagokat. Vegyük például New York City-t, ahol 340 000 lakos él több mint 1 millió dollár befektetéssel.

De óriási különbség van milliomos és milliárdos között. Hol élnek ma a leggazdagabbak?

Világváros lista a leggazdagabbaknak

A 2024-es Hurun Global Rich List adatai alapján a Visual Capitalist Pallavi Rao összegyűjtötte és sorba rendezte a 20 legnagyobb milliárdossal rendelkező várost 2024-ben.

Érdemes megjegyezni ezekkel a listákkal kapcsolatban, hogy a források gyakran változnak a számadatok és a pontos rangsor tekintetében. Például a Forbes tavalyi jelentései szerint New York adott otthont a leggazdagabbanak, míg a Hurun Global Rich List Pekinget helyezte az élre.

Milliárdosok városai

A 20 legtöbb milliárdosnak otthont adó város 2024-ben

Egy év alatt nagy volt az átrendeződés

A kínai gazdaság elmúlt egy év alatti zuhanása a nagyvárosok rendkívül gazdag lakosait érintette. Peking, 2023-ban a lista első helyén szerepelt, 2024-ben a város milliárdosaival csak a 4. helyig jutott. Nemcsak New Yorknak adta át helyét, hanem megelőzte London és Mumbai is.

Valójában minden kínai város a top 20-as listán veszített milliárdosokat 2023 és 2024 között. Következésképpen mindannyian elveszítették a helyüket a rangsorban is. Ezek közül Hangzhou csúszott vissza a legtöbbet – öt helyet a gazdagok listáján.

Ahogy Kína veszített, az összes többi ázsiai város az első 20-ban kapott helyet. Az indiai városok élen járnak, Újdelhiben (+6) és Mumbaiban (+3) emelkedett a milliárdosok száma a legjobban az elmúlt év során.

Országos szinten Kína és az Egyesült Államok együttesen adják az első 20-ban található városok felét. A világ 3200 milliárdosának mintegy fele is itt él.