Elon Musk lehet Donald Trump elnöki tanácsadója

A The Wall Street Journal hozta le először a hírt, amely szerint Donald Trump amerikai republikánus elnökjelölt azon gondolkodik, hogy elnökké választása esetén Elon Muskot felkéri politikai tanácsadójának. Ez azt jelentené, hogy Musk adna tanácsot az elnöknek gazdasági és határbiztonsági kérdésekben is. Így pedig komoly befolyása lehet az amerikai megközelítésre rengeteg kérdésben. A hírek szerint az is közrejátszik a felkérésben, hogy Musk már jó ideje komoly kampányt folytat azért, hogy a vezető amerikai üzleti szereplőket eltántorítsa a demokrata elnök, Joe Biden támogatásától.

Elon Musk eléggé megosztó személyiség lett a politikai megnyilvánulásai miatt

Amiért érdemes megemlíteni ezt a hírt, az a tény, hogy Musk és Trump is eléggé megosztó véleményeket fogalmazott meg a múltban a kriptovalutákkal kapcsolatban. Bár mostanában a pozitív oldalon állnak mindketten. Példának okáért a Bitcoinnal szembeni kritikái ellenére Musk nemrégiben ismét megerősítette egy konferencián, hogy a Dogecoin a kedvenc kriptovalutája. Trumpról pedig mi is írtunk, hogy nagyon kriptotámogató hangokat ütött meg mostanában. Többször hangsúlyozta, hogy nyitott és támogató a kriptos cégek irányában és meg fogja változtatni a szabályozói környezetet, amennyiben megválasztják. El is kezdett kriptos adományokat is elfogadni a kampányához.

A milliárdos befektetővel, Nelson Peltz-szel együtt Musk pedig azt vizsgálta, hogyan tudna segíteni egy „adatvezérelt projektet a választási csalások megelőzésére”. Erről a konkrétumokat nem hozták nyilvánosságra. Míg Trump és Musk képviselői egyelőre nem nyilatkoztak a kérdésben, Brian Hughes, a Trump-kampány szóvivője hangsúlyozta, hogy a Trump elnökségében betöltött tanácsadói szerepeket maga a milliárdos egykori elnök fogja meghatározni. Musk ugyan többször bírálta Biden politikáját, de hivatalosan egyetlen jelöltet sem támogat a közelgő novemberi választásokon az Egyesült Államokban. A milliárdos vállalkozó viszont egyre jobban a republikánusokhoz kapcsolódik, ezt mutatják megnyilvánulásai. Egy CivicScience felmérés szerint egyébiránt Musk megosztó és néha érthetetlen kirohanása a közösségi médiában eléggé rosszul érintették megítélését a közvélemény szemében.