Az HBO Max is a fiókmegosztás korlátozását tervezi

A Warner Bros. Discovery (WBD) megerősítette, hogy még az év vége előtt megkezdi a Max-fiókok megosztásának szigorítását.

A Netflix jelszófeltörés ellen irányuló programjának hatalmas sikere után a világ legnagyobb stúdiói is felszálltak erre a szekérre azzal a céllal, hogy új felhasználókat szerezzenek (és pénzt préseljenek ki belőlük) bevételeik növelése érdekében.

Azt már tudtuk, hogy a Disney Plus és a Hulu követi a Netflix jelszókontrollját, és a streaming titánok még 2024 vége előtt követni fogják ezt az eljárást. Most pedig a Max – a WBD szuper streamingszolgáltatója, az HBO Max helyettese – is arra készül, hogy megakadályozza, hogy te és én megosszuk a fiókjainkat a családunkkal és a barátainkkal.

Azt tervezed, hogy a családod vagy egy barátod fiókjával követnéd a The Last of Us című sorozatot? Akkor ezt minél előbb meg kell tenned. (Kép forrás: Liane Henstcher/HBO)

A Morgan Stanley technológiai, média és távközlési konferenciáján J.B. Perrette, a WBD streaming vezetője megerősítette, hogy a szórakoztatóipari óriásvállalat a következő hónapokban saját jelszólezárási terv bevezetését tervezi. A hír három héttel azután érkezett, hogy a Max végre elérhető lett az első Amerikán kívüli területen, és tíz nappal annak megerősítése után, hogy a Max néhány éven belül az Egyesült Királyságba és Ausztráliába is megérkezik.

„A második és harmadik negyedévben egy sor európai piacon vezetjük be a [Maxot]” – mondta Perette az összegyűlt tömegnek. „És ami a jelszómegosztás visszaszorítását illeti, amelyet a Netflix nyilvánvalóan rendkívül sikeresen hajtott végre, azt az év későbbi szakaszától kezdve 2025-ig fogjuk végrehajtani, ami egy újabb növekedési lehetőséget jelent számunkra.”

„A Netflix sikere tényleg látványos, csakhogy a Netflix 17 évig volt a piacon. Ez azt jelenti, hogy az emberek 17 éven át osztották meg a jelszavakat. Mi négy éve vagyunk a piacon, ha az HBO Max indítását is beleszámítjuk. Nyilvánvaló, hogy nem vagyunk ugyanolyan léptékűek, de az üzletágunk méretéhez képest ez egy jelentős lehetőség.”

Ha azt tervezted, hogy hamarosan ingyenesen streameled a legjobb Max-filmeket és a legjobb Max-műsorokat, akkor ezt minél előbb meg kell tenned, mielőtt kizárnak a családi vagy baráti fiókjaidból.

Egy előfizetés, utána pedig hop-hop és ugrás!

Te tehetsz mindenről, Netflix… (Kép forrás: Thomas Trutschel)

Mivel a Max még több, a jelszavak visszaszorításával járó kellemetlenséggel készül az ügyfelek számára – ez a negyedik a világ legjobb streaming szolgáltatásai közül, amely megerősíti, hogy a fiókmegosztás megzabolását tervezi – várható, hogy sokaknak hirtelen váltani támad majd kedvük.

Mivel a Max, a Disney Plus és a Hulu a következő hónapokban követi majd a Netflix példáját, feltételezhető, hogy a közeljövőben még többen fognak a szolgáltatások között ingázni. Az emberek már most is ezt teszik, de mivel a Netflix idén újabb áremelésre készül – és ebből arra következtethetünk, hogy a riválisok is emelni fogják az előfizetési költségeiket –, valaminek történnie kell. Több mint valószínű, hogy az egyéb szükségletekkel (például az élelmiszer- és fűtésszámlákkal) szemben a fent említett streamingszolgáltatók előfizetései, valamint más szolgáltatók, például a Prime Video előfizetései lesznek a bukottak.

Érdemes minden hónap elején ellenőrizni a legjobb streaming ajánlatokat tartalmazó útmutatókat. Igaz, nem sok nagyszerű ajánlat van az év során, de néha-néha találhatsz egyet-egyet, és ezek néha tényleg vannak annyira jók, hogy kár lenne visszautasítani őket. Jelenleg az Egyesült Királyságban és Európában élő felhasználók nevetségesen olcsón, havi 1,99 fontért / 1,99 euróért vásárolhatják meg a Disney Plus-t (ne feledd, ez három hónapi csomag ára). De siessetek, mert az ajánlat március 14-én lejár. Szóval, ha Swiftie vagy, aki alig várja, hogy Taylor Swift Eras Tour-ját a Disney elsődleges streamerén nézhesse, vagy egyszerűen csak a platform összes Marvel-tartalmát szeretnéd végigböngészni, akkor gyorsan cselekedj!