Ismeritek Vitalik Buterin mamáját?

Néha a kripto evangéliumának a hirdetése családi érdekké válik.

Natalie Ameline, az Ethereum megalkotójának, Vitalik Buterinnek az anyukája. Nemcsak hogy világra hozta a kriptotársadalom egyik kiemelkedő alakját, ő maga is igen aktív, az oktatási nonprofit Cryptochicks szervezet alapítója. A szervezet kiemelt célja a kriptotudás és műveltség terjesztése az egész világon.

A Coindesknek adott interjúban elmondta, hogy a program Pakisztántól egészen Torontóig rendezett már programokat, amikbe 608 tanuló és fiatal fejlesztő csatlakozott be. A CryptoChicks a Blockgeeksszel dolgozik együtt, amelyet nem mellesleg Vitalik Buterin édesapja, Dimitry Buterin vezet. A Blockgeeks egy weboldal, amely foglalkozik a Bitcointól kezdve az okosszerződéseken át az alap üzleti folyamatokig mindennel és elsősorban oktatásra fókuszál.

Úgy tűnik, hogy a CryptoChicks a saját utait járja, és nem támaszkodik fia kapcsolataira és tőkéjére. Most a Bahamákon szerveznek egy hackathont, a korábbi konferenciákon pedig olyan jeles szponzoraik voltak mint az IBM, Microsoft, Royal Bank of Canada. Ezek a programok nagyon színesek, tartanak programozási tréningeket hölgy kódolóknak és hackathonokat a fiatal generáció részére.

Mi egy oktatási szervezet vagyunk, nem politikai szervezet.” -mondta Ameline. „Mi a nőknek és a fiataloknak minden esélyt meg szeretnénk teremteni, hogy saját útjukat járják.

A CryptoChicks másik női alapítója Elena Sinelnikova, aki kifejtette, hogy programjaik mindenki számára nyitottak nemtől függetlenül, azonban prioritással kezelik a nők toborzását, mert szeretnék színesíteni a kriptovilágot.

Az egyik kiemelt célunk a nők bevonzása ebbe a kriptotérbe, de a fókuszunk mára kiterjed a fiatal generációra is. Úgy gondoljuk, hogy már fiatalon meg kell ismertetni ezt a világot a lányokkal, különben más területek felé fordulnak.

A 2017-es alapítás óta több mint 350.000 dollár támogatást szereztek az alapítók a ma már több mint 10 megszervezett konferenciára és programokra. Habár ezek a programok nemcsak az Ethereumra fókuszálnak, azonban témáik között prioritást élveznek az okosszerződések felhasználása az üzleti területeken, és a blokklánc technológia kihasználása az üzleti működésben.

A Pakisztánban megszervezett hackathon egyik legnagyobb hozadéka az volt, hogy segített az IBM Pakisztán és egy helyi startup CoinBundle részére új tehetségeket toborozni, akik érdeklődnek a kriptók iránt. A 30 fiatal fejlesztő, akik közül 13 nő volt, megismerték a Karacsiban szervezett programokon a Hyperledgert és az ethereum okosszerződéseket. A témákat próbálták a vállalkozásindítás szemszögéből is megismertetni.

A CryptoChicks most szeretne 2 millió dollár tőkét bevonni, amelyből szeretnék ezeket az események hosszútávú programokká fejleszteni, mentorhálózatot felállítani a pakisztáni résztvevők számára és az augusztusi bahamai hackathonra.

Hackathon a Bahamákon

Nagyon sok tehetséges fiatal gyerek van itt a Bahamákon.” – mondja Felix Stubbs, a konferencia egyik szervezője. „Ez a rendezvény új karrierlehetőségeket nyit a fiataloknak ebben a szektorban.

Sikelnikova jelezte, hogy eddig 106 darab 7 és 26 év közötti tanuló regisztrált az eseményre. A toborzást kiterjesztették az állami iskolákra, önkéntes tréningközpontokra, árvaházakra és magániskolákra is a szigeten. 1.500 dolláros díjakat nyerhetnek a legjobb csapatok, lesznek kategóriák, ahol játékapplikációkat kell fejleszteni, a képzettebbek pedig okosszerződésekre épülő üzleti folyamatokat fejleszthetnek.

A bahamai nagykövet, Rhonda Eldridge kiemelte, hogy minden támogatást visszaforgatnak a helyi projektbe, kurzusokat indítanak, biztosítják a szállást és a közlekedést az elmaradottabb régiókban is. Egy helyi startuppal már partnerséget is kötöttek, és a cég felajánlotta az irodáját, hogy központként működjön a helyi fiatalok számára. Az önkéntes támogatásokon felül a következő lépés a vállalati támogatók bevonása lesz majd.

Hívjuk ezt egy mini üzleti iskolának. Ha fel tudjuk hívni a fiatalok figyelmét a kriptóra, akkor hamar be is tudjuk őket terelni ebbe a szektorba, ami rengeteg lehetőséget nyújt számukra.” – teszi hozzá Eldridge.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük