Kamala Harris nyerheti az amerikai elnökválasztást?

A kriptovaluta befektetők szerint Kamala Harris fogja leváltani Joe Biden amerikai elnököt. Egyre több demokrata politikus szerint ugyanis jobb lenne, ha Biden visszalépne – sőt, már a kongresszusi képviselők sem biztosak az elnökjelölt sikerében.

Az amerikai elnökválasztási vitán nyújtott katasztrofális teljesítményét követően megingott a helyiek Biden iránti bizalma. A Polymarket decentralizált platform jelentése szerint annak a valószínűsége, hogy Biden vissza fog lépni, 45%-ra nőtt, miután a vita lezajlott.

Az Egyesült Államok elnöke egyébként azzal magyarázta gyenge szereplését, hogy a vita előtti két hétben többször is járt Európában, és az időeltolódások miatt „majdnem elaludt a színpadon”. Fontos azonban megjegyezni, hogy a republikánus Donald Trump sem teljesített a legjobban; bár összeszedettebb volt, a legtöbb esetben nem tudott (és nem is akart) egyértelmű választ adni a moderátorok kérdéseire.

Mire számítanak a kriptobefektetők?

Vannak olyan kriptovaluta befektetők, akik mindezidáig amellett tették le a voksukat, hogy Michelle Obama korábbi first lady fogja megnyerni az amerikai elnökválasztást. Most azonban fordult a kocka, és a jelenlegi alelnök esélye 7%-ról 31%-os csúcsra emelkedett. A kereskedők Bidennek 58%-ot adnak, Michellenek 7%-ot, Gavin Newsom kaliforniai kormányzónak pedig 3%-ot.

Kapcsolódó: A kriptobefektetők most az amerikai elnökválasztásra fogadnak

Mindeközben a KAMA mémcoin, amely az alelnököt képviseli, 127%-os árfolyam-emelkedést ért el, piaci tőkeértéke pedig megütötte a 8 millió dollárt. A DexScreener szerint 1171 egyedi tárca kereskedik a coinnal. Összehasonlításképpen, a Newsom tiszteletére készült NOOSUM coin piaci kapitalizációja pusztán 2,7 millió dollár. Biden coinja, a BODEN az elmúlt hét óta 70%-ot esett, és hasonló teljesítményt nyújtott Trump mémcoinja, a TREMP is, amely jelenleg 0,51 dollár körül áll (a júniusi 1 dolláros csúcshoz képest).

Az elkövetkező hónapokban még számos fordulat lehet, de a jelek egyre inkább arra utalnak, hogy az elnökválasztási küzdelemben Harris lesz az a személy, akire érdemes figyelni. Egyre több befektető és politikai elemző számít ugyanis arra, hogy Harris végül átveszi Biden helyét a Fehér Házban. A közvélemény-kutatások és a tőzsdei trendek egyaránt egy új politikai korszak kezdetét jósolják az Egyesült Államokban.