Kibo, a blokklánc alapú lottó

A Kibo cég nemzetközi lottóval foglalkozik, aminek az alapja a blokklánc és Ethereum altcoin technológia. A Kibo platformon a hagyományos lottó játékhoz kínál különféle funkciókat, mint például bizonyított véletlenszerű húzás, könnyű szelvény vásárlás és azonnali kifizetés bármely országban.

Hatalmas közönség, de semmi innováció

A világon számos országban elérhető a lottó, több száz millió szelvényt adnak el mindenhol hetente, a nyeremény összeg sokakat tett már gazdaggá, így a közönség is egyre csak nő. Ezzel szemben az elmúlt évtizedekben nem történt semmi újítás az iparágban. Egészen mostanáig.
Hagyományos lottó

A blokklánc teszi tökéletessé a képet

Több iparághoz hasonlóan a blokklánc technológia itt is lehetőséget nyújt arra, hogy a lottó üzletág jelenleg fennálló hiányosságait orvosolja.
Például a világ legnagyobb nyereményű játékához, a Powerballhoz csak az Egyesült Államokban lehet szelvényt vásárolni. Ez sok játékost a világon azonnal kizár a nyerés lehetőségéből.

A Kibo mindenkihez közel hozza a játékot hiszen akárhonnan lehet nevezni, csak internet szükséges hozzá. A nyereményeket kriptopénzben fizetik ki, ugyanúgy a szelvényeket is digitális pénz segítségével lehet venni. Mivel a működés alapja kriptopénz, a kifizetéseket nem terheli adó, ami országtól függően akár a nyeremény 25%-át is elviheti.

Központi újítás: okos szerződések

További szempont a blokklánc átláthatósága. A Kibo okos szerződésekkel működik, aminek alapja az Ethereum hálózat. Az okos szerződések a való világban használt szerződésekhez hasonlóan működnek, meghatározzák bizonyos esetekben hogyan működjenek együtt az érdekelt felek. Az újítás az okos szerződéseknél, hogy gépi kód alapján működik. Tehát a játék teljes mechanizmusa ellenőrizhető bármely felhasználó által bármikor. Egyetlen folyamatot sem befolyásolhatja egy rosszakaró fél.

Minden tranzakció a nyilvánosan elérhető blokkláncon történik, a húzás abszolút véletlen, amit minden játékos maga ellenőrizhet.

Áttekintő a Kibo blokklánc alapú lottó működéséről

Partner Program

A Kibo Platformon keresztül a felhasználók tokeneket vehetnek amelyek révén elindíthatják a saját blokklánc alapú lottó játékukat. Így a további profitban részesülhetnek a lottó tulajdonosok. A Kibo üzleti modellje Ethereum okos szerződéseket használ, így minden partnerrel való együttműködés teljesen transzparens. A cég technikai segítségnyújtás mellett marketing eszközöket is kínál a felhasználóinak, amivel a játékosok az általuk ajánlott nyertesek nyereményének további 5%-át kaphatják meg.

Elsődleges kriptopénz kibocsájtás

A Kibo Platform elsődleges kriptopénz kibocsájtást – Initial Coin Offering – tart október 1 és november 10 között. A platform még fejlesztés alatt áll, ehhez további pénzeszközre van szüksége a cégnek, amit a kibocsájtással szeretnének fedezni. A kriptopénz kibocsájtásról további információ a honlapjukon megtalálható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük