Kínai luxus elektromos sportautó készül hamarosan Olaszországban

Az olaszországi Emilia Romagna tartomány, mely olyan világhírű autó-és motorgyárak fellegvára, mint a Lamborghini, a Ferrari, a Ducati vagy a Maserati, hamarosan újabb márkának ad otthont.

A Faw, az egyik legnagyobb kínai gyártó és az amerikai Silk Ev vállalat egy új, elektromos sportautó gyárat fog a Motor Valley-nek is becézett olasz régióba költöztetni.

A kínai és az amerikai vállalat együttműködésével egy 1 milliárd eurós beruházás érkezik Itáliába, mely projektből a jövő csúcskategóriás, teljesen elektromos és plug-in hibrid autói fognak születni. A kínaiak, az amerikaiak és az olaszok az üzleti megállapodásról szóló szerződést néhány nappal ezelőtt Bolognában írták alá. Ha minden a két vállalat tervei szerint halad, akkor az első futurisztikus elektromos autó 2023-ban hagyhatja el a gyárat.

Az autó tervezésére Walter De Silva világhírű tervezőt kérték fel, aki az egész formatervező és design csapat vezetője lesz. A gépkocsi márka nevéről döntés még nem született, egyedül az biztos, hogy S sorozatnak (S3, S5, S9) nevezik majd és Kínában a Hongqi márkához fog kapcsolódni.

Elegancia és gyorsaság jellemzi majd az új autót

Arról még pontos információk nincsenek, hogy a gyár a tartomány pontosan melyik városában fog felépülni, azt viszont már tudni lehet, hogy az aerodinamika és a tervezés Parmában lesz, ahol a Forma 1-es autók számos része is készül. De Silva ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta: “Nagyon örülök, hogy életet adhatok az S sorozat tervezésének, az S9 megvalósításának utolsó szakaszában vagyunk, amelynek alapelemeit a szépség és az elegancia képviseli. Ennek a közös vállalkozásnak köszönhetően Olaszország és Kína az autóipari innováció élmezőnyébe kerül.”

“Referenciaponttá akarunk válni az elektromos és plug-in sportautók szegmensében” – magyarázta Xu Liuping, a Faw vállalattól.

A világ leghíresebb márkáinak gyökerei Emilia Romagna tartományból indulnak ki, hiszen ez az olasz térség ad otthont a Lamborghini-nek, a Ducati-ank, a Ferrari-nak, a Magneti Marelli-nek, a Maserati-nak, a Pagani-nak és a Toro Rosso-nak.

Jonathan Krane, a Silk EV elnöke elmondta: „Megtiszteltetés számunkra az, hogy a FAW partnerei lehetünk, amely a kínai autóipar éllovasa. Ez a stratégiai partnerség az olasz és a kínai autóipar kiválóságai között lehetővé teszi az “S” sorozat születését az ultra-luxus, a sport és az elektromos autó szegmenseinek egyedülálló kombinációjaként, amelyek a világpiac leggyorsabban növekvő szegmensei. Járműveink képesek lesznek ötvözni az izgalmas, fenntartható és exkluzív vezetési élményt az élvonalbeli technológiák alkalmazásával, kihasználva a kiváló partnerek és beszállítók globális ökoszisztémáját. A FAW Group és a Silk EV együttműködésével az „S” sorozat a luxus és a fenntartható mobilitás új korszakának előfutára lesz.”

További érdekes cikkeink: