Kinyitotta a száját az orvos a COVID-oltással kapcsolatban, azonnal elbocsátották

Egy olasz orvos a COVID-oltás ellen szólalt fel arra buzdítva az embereket, hogy újabb oltást már ne vegyenek fel. Válaszul elbocsátotta az őt foglalkoztató klinika.

Dr. Pietro Gasparonit, a Centro di Medicina nevű olasz magánorvosi központ egyik orvosát feljelentették a Kamaránál, amiért felhívást tett közzé az oltás ellen.

Ezzel az oltóanyaggal ne oltsanak. Ha három adag nem segített, szükség van a negyedikre? Inkább egy sámán szertartás!”

Dr. Pietro Gasparoni, 73 éves megbecsült endokrinológusa, közel 50 éves pályafutással és több mint 200 publikációval a háta mögött, egy hosszú felhívás miatt került óriási bajba, amelyet a Montebelluna Orvosi Központ (Centro di Medicina) levélpapírjára írt, és nem sokkal később megosztott a Facebook-profilján.

“2020 márciusában elkezdtem egy elbeszélést, amely igaz, tudományos, emberi, feltételezésekkel, szakmailag kivételt nem tűrő módon szólt arról az abszurd helyzetről, amelyben élünk – írja levelében Gasparoni.

“Munkám során a jelentések mellett gyakran adok ki javallatokat, diétákat, előkészületeket bizonyos terápiákra, szinte mindig annak a központnak a levélpapírján, ahol dolgozom. Ha kérnek tőlem valamilyen visszajelzést vagy tanácsot, hogy hogyan viselkedjük a vírusos betegséggel vagy a 4. dózissal kapcsolatban, akkor elmondom a véleményemet, mint egy diéta esetében is. Néha írásban. A végén ott van a nevem és a vezetéknevem, és ez egy aláírt orvosi jelentés melléklete. Mit is mondhatnék? A pénz pénzt csinál. A vírus pedig a magánellátási központokat meggazdagította. Remélem, hogy tömeges lesz a megosztás, mert itt az ideje, hogy a haszonlesőknek is azt mondjuk, hogy elég volt.”

Az orvos szavait számos Facebook- és Instagram-csoportban osztották meg az elmúlt 24 órában. Az Orvosi Központ viszont azonnal elhatárolódott a trevisói orvos szavaitól, és jelentette az esetet az Orvosi Kamarának.

Másnap kirúgták

Az Orvosi Központ tegnap bejelentette, hogy már nem dolgozik együtt Dr. Pietro Gasparonival, mely hírt megerősítette a Facebookon is. Az intézmény ezzel azonban csak olajat öntött a tűzre. Több száz hozzászólás támogatta az oltás ellen felszólaló orvost. Vannak olyanok is, akik megesküsznek, hogy e döntés után soha többé nem teszik be a lábukat a klinikára. Gasparoni álláspontját időközben az Orvosi Kamara is élesen bírálta.

Dr. Gasparoni szerda reggel egy hosszú bejegyzéssel kommentálta a kirúgását a Facebookon, amelyben azt írta, hogy az Orvosi Központ tulajdonosait minősíti, hogy a médiával tudatták a munkakapcsolat végét, a válaszadás vagy megbeszélés lehetősége nélkül. Az intézet már kedd este értesítette az orvos betegeit, hogy a tapasztalt endokrinológust máshol keressék, mert már nem náluk dolgozik. Az orvos úgy fogalmazott, hogy “az Orvosi Központ álláspontja, a kommunikáció módja, a találkozás ellehetetlenítése, a nyelvi távolság nagyban megnehezíti a munkámat, és nemcsak az imázsomnak okoz kárt…Ugyanakkor a településemen, Zero Brancóban található rendelőmben elérhető vagyok, egy ambuláns klinikán, amelyet nemrégiben hoztam létre, egy új, kiváló minőségű ultrahangkészülékkel.”

Úgy tűnik tehát, hogy aki kimeri nyitni a száját, annak azonnal szednie kell a sátorfáját. Aki a COVID-propaganda ellen szólal fel, annak nincs kegyelem.