Közel 1 millió Solana tárca részesül a Jupiter airdropjából

A Jupiter decentralizált kriptotőzsde (DEX) hamarosan 1 milliárd JUP tokent oszt szét a közösség tagjai között. Az airdropra 955 000 Solana tárca jogosult, ezáltal köszönve meg korai felhasználóként betöltött szerepüket.

A Jupiter az egyik legnagyobb DeFi projekt a Solana ökoszisztémájában. A DEX-aggregátor lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a legjobb árfolyamot találják meg a tokenekkel való kereskedés során. Jupiter mostani bejelentése egy 10 milliárd tokenes airdrop első része, amelyet a X-en (korábban Twitter) közöltek. A tokenek jelentős része, mintegy 700 milliónyi, a kereskedési volumen szerint kerül felosztásra. Az első 2000 tárca egyenként 100 000 tokennel gyarapodik majd. Ezt követi 10 000 tárca, amelyek fejenként 20 000 tokent kapnak, majd 50 000, 3 000 tokennel tárcánként. Továbbá 150 000 tárca pedig 1000 tokennel gazdagodik majd.

További 200 millió token kiosztása egyenlően oszlik majd meg mind a 955 000 jogosult kriptotárca között, és minden egyes cím körülbelül 200 tokent fog megkapni. A maradék 100 millió tokent a közösség aktív tagjai számára osztják ki, akik az olyan platformokon vannak jelent, mint a Discord és az X, vagy pedig fejlesztőként tevékenykednek.

A Jupiter ezen elosztási stratégiája igazságosan próbálja jutalmazni azokat, akik aktívabbak a projekt kapcsán, és egyben a kisebb tárcákra ösztönzőleg szeretnének hatni. A résztvevőknek a jövő héten lesz lehetőségük, hogy a Jupiter weboldalán megtekinthessék a rájuk eső részüket.

A Solana az elmúlt hónapokban újra az érdeklődés középpontjába került. A projekt, és annak natív tokenje, a SOL, az FTX  tavalyi összeomlását követően jelentősen veszített értékéből. Ennek az volt az oka, hogy a kriptotőzsde rengeteg SOL-t felhalmozott, így jelentős hatással volt az árfolyamára. Azóta azonban olyan cégek, mint a Visa vagy a Shopify kijelentették, hogy használni fogják a blokkláncát. A cikk írásnak az időpontjában a SOL árfolyama 58,24 dollár volt a CoinMarketCap adatai szerint.