Kriptoadományok: hogyan csúsztassunk gyorsabban szánkót bitcoinnal?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Az Egyesült Államok szánkócsapata ez úttal nem csak az aerodinamikai fejlesztésekkel és a csapatmunkával, sőt még az elért eredményekkel sem került be a hírekbe. A csapat a közelgő phjongcshangi Téli Olimpia közeledtével forradalmi lépésre szánta el magát, amely a mi érdeklődésünkre is számot tarthat. A csapat az adományokat bitcoinok formájában is elfogadja ezentúl.

Mi a közös a bitcoinosok és a szánkózók közt?

Az USA hatalmas ország, hegységekben is bővelkedik, de a téli sportok kevésbé örvendenek népszerűségnek. Az amerikaiak, amennyiben érdeklődnek a téli sportok iránt, a műkorcsolyát, esetleg a jégkorongot figyelik (ezt is titokban, nehogy kanadainak nézzék őket). A nézőszám közvetlenül kihat a támogatásokra is, ezért a kissé hátrább lévő szánkócsapat nem egykönnyen jut támogatásokhoz.
Gordy Sheer, a szánkócsapat marketingigazgatója és ezüstérmes olimpikon szerint a bitcoinnal foglalkozók megértik, milyen az, ha olyan kincset találtunk, amelyet a világ nem értékel. A csapatnak szüksége van minden támogatásra, és ilyenkor az új, még kevéssé ismert módokat is górcső alá kell venni.

Az altcoin kriptoadományok és az olimpia

A kriptopénzek használatára olimpiai körökben azért már volt példa: híres-hírhedt jamaikai csapatot is támogatták altcoinokkal. Az amerikaiak nem egy hajrára készülnek, hanem hivatalos kijelentést tettek, amelyben hosszútávú terveket fogalmaztak meg. A csapat nem csak mindennapi felkészülés költségeire használná a bitcoinokat, hanem befektetésként is kezelné azt olimpiáról-olimpiára. Ezzel arra is számítanak, hogy a négyéves olimpiai időközök közt a kriptovaluta nem, vagy csak kevéssé veszt értékéből. Jelenlegi tudomásunk szerint ez a feltételezés nagy valószínűséggel be is jöhet.

kriptoadományok úttöröje - jamaikai bobcsapat
A jamaikai bobcsapat már sikeresen összekalapozott több milliónyi altcoint kriptoadományok formájában még 2014-ben

A donációkat általában le lehet vonni az adókból, ezért az adakozók egy ügy támogatása mellett saját pénzügyi és adózási ügyeikben is egy kis lélegzetvételre számíthatnak. A pontos bejelentési mechanizmus még nem teljesen tisztázott.

Mindenesetre az első kriptoadományok már megjelentek, Ty Danco, aki maga is a csapat tagja volt, jelenleg a Wall Streeten dolgozik, már támogatásáról biztosította a csapatot, és ami fontosabb saját bitcoinját is beáldozta. Ő egy másfajta víziót is megfogalmazott, amelyben a bitcoinok, mint alulról felfelé jövő mozgalom termékei segíthetnének az alulfinanszírozott csapat mindennapos ügyeiben, illetve segítenének egy sikeresebb generáció kinevelésében is.

Vajon érdemes lenne-e a magyar futballcsapatot is így ösztönözni?

Guest Post

I #HODL BTC to survive Apocalypse.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.