Kriptotárcával újítana a Robinhood kereskedési applikáció

Vlad Tenev, a Robinhood nevű népszerű online brókerszolgáltatást kínáló platform vezérigazgatója arról beszélt, hogy pont ugyanannyira noszogatja a vállalat szoftverfejlesztőit, hogy minél hamarabb készüljön el a Robinhood kriptovaluta tárca szolgáltatása, mint amennyire az alkalmazás felhasználói noszogatják őt a különböző közösségi média felületeken.

A platform a koronavírus okozta gazdasági sokkra ész nélküli pénznyomtatással reagáló amerikai jegybank által generált tőzsdei emelkedési hullámnak köszönhetően megsokszorozta ügyfelei számát az elmúlt egy évben. A Gamestop őrülettel és sajnálatos öngyilkosságok hírével a közelmúltban a hírportálok címoldalaira kerülő online bróker legtöbb felhasználója az amerikai „millenial” korosztály tagja, vagyis körülbelül az 1990-es és a 2000-es év között született, többnyire középosztálybeli férfi. Ez egyben a kriptovaluták, az NFT-tokenek, és a különböző blokklánc alapú technológiák felé az egyik legjobban érdeklődő csoport, ami tökéletesen érthetővé teszi a Robinhood lelkesedését a különböző kriptovalutákhoz és digitális eszközökhöz kapcsolódó szolgáltatások bevezetése iránt.

Tenev megosztotta továbbá azt is, hogy a digitális tárca szolgáltatás elindításával párhuzamosan lépésről lépésre új kriptovalutákat tennének elérhetővé az alkalmazásban. Bár jelenleg a Robinhood piacvezető az online kereskedési platformok körében, a múltban főleg részvényopciókra és derivatív termékekre fókuszáltak, így más versenytárs platformok, mint például az Etoro megelőzik őket a kriptovaluta kereskedési lehetőségek terén.

A Robinhood-nak egyébként már létezik saját különálló kripto alkalmazása Robinhood Crypto néven, azonban ez jelenleg csupán bitcoin, etherum és még néhány kriptovaluta dollárban történő adás-vételéhez nyújt lehetőséget, és a PayPalhoz hasonlóan lehet tényleges kripto tranzakciókra használni.

Tenev az új tárca tervéről egy YouTube-ra feltöltött videóban beszélt, amelynek során részletesen kifejtette a jövőbeli tárca működési elvét, és a mögötte rejlő szoftveres megoldásokat, valamint kitért a vállalat jövőjével kapcsolatos további felvetésekre is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.