Kvantum-rezisztens kriptopénzen dolgozik az NSA

Az Egyesült Államok Nemzetbiztonsági Ügynöksége (National Security Agency – NSA, képen az ügynökség székhelye, Fort Meade, Maryland államban) állítólag egy kvantum-rezisztens digitális pénz fejlesztésén dolgozik.

A Bloomberg tudósító tweetje szerint az ügynökség a 10. Billington CyberSecurity kibervédelmi konferencián jelentette be Washingtonban.

“Anne Neuberger, az NSA új Kiberbiztonsági Igazgatóságának igazgatója szerint az ügynökség új hardver- és szoftverszabvány ajánlásokat fog tenni. Hozzáteszi, az ügynökség egy kvantum-rezisztens kriptovaluta kifejlesztésén dolgozik.” – @WilliamTurton

Egy digitális pénz, ami hack-rezisztens?

Az ügynökség szerint a kvantum-rezisztens digitális pénzre azért van szükség, mert egyre jobban elszaporodnak az internetes bűncselekmények, mint például a zsarolóvírusok. Neuberger elmondása szerint a ransomware támadások száma elérte a napi 4000-et az elmúlt években, ami az egyik fő aggálya a 2020-as amerikai elnökválasztás kapcsán.

A ransomware támadások mellett az NSA igazgató kiemelte az államok által finanszírozott kibertámadásokat, amik bizonyítottan visszavezethetők Oroszországra, Észak-Koreára, Kínára és Iránra.

“A hírszerző körökben nagy fókuszt szentelünk az országoknak, mi a tervük, hogyan használják a kiberteret a stratégiai céljaik elérésére, és mindegyik másképp cselekszik mivel a stratégiai céljaik is eltérnek,” nyilatkozta a konferencián.

A BitcoinBázison nem írtuk róla, de az ENSZ múlt hónapban kiadott jelentése szerint az észak-koreai kommunista rezsim a múlt évben több mint 2 milliárd dollár értékű digitális pénzt lopott el aminek egy része a nukleáris fegyvereinek finanszírozására ment. A rezsim tagadja a vádakat.

A koreai hackercsoportok különösen aktívak a kriptogazdasági szektorban. A titokzatos Lazarus-csoport például 2017 januárja óta legalább 500 millió dollár értékű bitcoint és altcoinokat lovasított meg japán, dél-koreai kriptotőzsdékről.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.