Már a Bitcoin se biztonságos kriptovaluta mixer alkalmazása nélkül

 • 8
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Már régóta vitáznak a kriptoközösségek a bitcoin anonimitásáról. Egyesek szerint a bitcoin tranzakciók teljesen névtelenek és bármiféle művelet végrehajtható a vezető kriptovalutával, míg mások úgy vélik, hogy egy elosztott csatornában bárki bármikor lefülelhető. 

De mégis miért gondolják azt, hogy anonim?

Többnyire arra alapozzák sokan a bitcoin anonimitást, hogy a felhasználók bármikor új címet adhatnak meg egy adott tranzakcióhoz. Ebben az esetben nincs szükség a felhasználó saját adatainak megadására, mindössze egy alfanumerikus címet kell megjelölni, amelyből nem lehet a személy kilétével kapcsolatos információkhoz jutni. Valójában az egész elosztott Bitcoin hálózat egy címek közötti tranzakciósorozat, ahol senki sem ismeri a címek tulajdonosait. Néhány esetben viszont feltüntetésre kerülhetnek a címek tulajdonosai.

Már számos módon meg lehet határozni egy címhez tartozó személy vagy cég kilétét, például hardveres és különféle szoftveres módszerek alkalmazásával. A hálózati csomópontok adatokat cserélnek és az a csomópont, amely a tranzakciót megkapja, láthatja a felhasználó számítógépének IP-címét. Minél több csomóponttal rendelkezik valaki, annál több adatot tud gyűjteni IP-címekről és tranzakciókról. Ezenkívül az internetszolgáltató is információkhoz juthat, amelyet naplózási adatokként tárol és szükség esetén a bűnüldöző szervezetekkel is megoszthatja azokat.

A felhasználó maga is hagyhat nyomokat, amikor bitcoint küld és fogad, árut vásárol, vagy altcoinra vált, kénytelen bizonyos adatokat megadni magáról. Az online áruházakban történő vásárláskor amennyiben fizikailag kell átvenni a terméket, kénytelen egy kézbesítési címet is megjelölni. Ha bitcoint pénzre vagy altcoinra vált, kénytelen felfedni magát, hiszen a komolyabb kriptotőzsdék megkövetelik a felhasználóik azonosítását.

Klaszteranalízis: A blokkláncon az összes tranzakciót nyilvánosan tárolják, amely azt jelenti, hogy bárki nyomon tudja követni azt, hogy egy adott felhasználóhoz mely címekről érkezett bitcoin, illetve az hova utalt. Mivel a címek közötti kapcsolatokat viszonylag könnyű kielemezni, így a tranzakciók teljes hálózatát le lehet leplezni.

Hogyan lehet a tranzakciók biztonságát növelni a blokkláncon?

Annak ellenére, hogy a teljes névtelenség látszólag lehetetlennek tűnik, mégis van néhány megoldás, mellyel növelhető a biztonság és nehezebbé tehető a beazonosítás.

 • Az anonimitás növelésének legkézenfekvőbb és legegyszerűbb módja az IP-cím elrejtése. Ebben nagy segítséget nyújtanak az olyan alkalmazások, mint a VPN és a TOR. Használatukkal megnehezíthető az, hogy információkat gyűjtsenek rólunk egyes weboldalak, így azt sem tudják követni, hogy más felhasználókkal milyen tranzakciókat bonyolítottunk le.
 • A különböző címek használata az egyik legnyilvánvalóbb és legmegfizethetőbb módja annak, hogy biztonságban tudjuk az adatainkat és kriptovalutáinkat. Mivel korlátlan számú ingyenes címet generálhatunk, ezt a lehetőséget semmiképpen nem szabad elhanyagolni.
 • A valódi identitás elrejtése: Ez megnehezíti a kriptovaluta címek meghatározását azokon a weboldalakon, ahol általában személyes adatainkat nyilvánosságra hozzuk, mint például a közösség média felületek. Ezenfelül kifejezetten tilos olyan beceneveket, jelszavakat használni a kriptovaluta oldalakon, amelyek személyes adatokat, nevet, születési dátumot tartalmaznak.
 • Névtelenséget kínáló tárcák használata: azon kriptovaluta tulajdonosok, akik anonim módon szeretnének tranzakciókat indítani és fogadni, érdemes olyan tárcát használniuk mint az Electrum.
 • Kriptovaluta mixer használata: ez egy olyan speciális szolgáltatás, amely több tranzakciót fogad el különböző felhasználóktól, összekeveri azok kriptovalutáit, és új címekre osztja szét, így megnehezíti a tranzakciót küldő és fogadó felek beazonosítását. Érdemes ugyanakkor olyan mixert választani, ahol lehetőség van tranzakció küldésekor eltérő számú bemenet és kimenet, különböző jutalékok és késleltetés megválasztására is.

BitMix.Biz biztonságos kriptovaluta mixer szolgáltatás

A különböző tárcákon keresztül történő elosztás miatt lehetetlen kapcsolatot találni a küldő és a címzett között. A tranzakciókat több részre is fel lehet osztani, ezáltal elrejthető az átutalt összeg. A kriptovaluta mixer szolgáltatások általában az átutalt kriptovaluta értékének 0,5-5%-át számítják fel jutalékként. Mivel az is előfordulhat, hogy az utalást a címzett nem kapja meg, így érdemes a kockázatok csökkentése érdekében olyan megoldást választani, amely megbízható és hiteles. Ha például a BitMix.Biz kriptovaluta mixer szolgáltatót választjuk, akkor egy igazolást kapunk a 1BitmixQRMUHYYEi11KBRhSfACa1BtcZrZ kulccsal, amely segítségével megbizonyosodhatunk arról, hogy a pénzeszközök valóban a BitMix.Biz címeire kerültek átutalásra. Ez a kriptovaluta mixer szolgáltatás támogatja többek között a bitcoint, a litecoint és a dash-t is.

A BitMix.Biz úgynevezett kriptotisztítási díjat számol fel, amely manuálisan vagy automatikusan megváltoztatható, minimum összege 0,4%. Késleltetést is lehet alkalmazni, így szinte esély nincs arra, hogy bárki nyomon követhesse a digitális valuták mozgását. Nagyszámú kriptovaluta mozgatására a BitMix.Biz-nek van egy olyan beépített opciója is, amely véletlenszerűen, különböző számú bemeneti és kimeneti címmel indítja el a tranzakciót. A szolgáltatás igénybevételéhez nincs szükség személyes adatok megadására, így teljesen anonim módon tudunk bárkinek kriptovalutát utalni. A kért információk (fogadó fél tárca címe) 72 óra elteltével teljesen törlésre kerülnek a rendszerből. A tranzakciók elfogadásához elég egyetlen megerősítés is, a feldolgozásuk pedig azonnali. A BitMix ezenfelül partnerprogramot is kínál, ami azt jelenti, hogy azok az ügyfelek, akik más felhasználóknak ajánlják a weboldalt támogatásban részesülnek.

Honlapjuk: https://bitmix.biz/en
GY.I.K (angol nyelven): https://bitmix.biz/en/pages/faq
Tor onion: http://bitmixbizymuphkc.onion


 • 8
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.