Már a South Park szereplőinek is fogyókúrázniuk kell? Tombol az Ozempic-láz

Úgy tűnik a South Park karaktereit is elérte a legújabb fogyókúrás hűhó az Ozempic gyógyszer formájában, amelyet a hollywoodi sztárok is előszeretettel alkalamaznak. A „csodaszer”, ami injekciós tollként kapható, valójában a cukorbetegek számára lett kifejlesztve, de testsúlycsökkentő hatása miatt egészen más szerepet kapott az utóbbi időben. Valóban tragikomikus, hogy a diabétesszel küzdők szinte már hozzá sem tudnak jutni a számukra előírt orvossághoz, míg a celebek tűpárnaként használva önmagukat próbálnak fogyni. Eme abszurdumot igyekszik bemutatni a közkedvelt animációs szitkom is. 

A sikersorozat alkotói, Trey Parker és Matt Stone, már az 1997-es Comedy Central-on való premier óta tartanak görbe tükröt a nagyközönség elé. A páros remekül ragadja meg és gúnyolja ki a társadalom agymenéseit, néhol polgárpukkasztó elemekkel tarkítva.

Tényleg olyan rossz az Ozempic vagy csak nincs pénzed, hogy megvedd?

Május 24-én, 330 epizóddal a háta mögött, érkezik a South Park exkluzív streaming eseménye, a “The End of Obesity”, avagy az Elhízás vége. Az alkotás a Paramount+ platformon debütál majd és a rajongók már tűkön ülve várják azt.

„Az új fogyókúrás gyógyszerek megjelenése mindenkire nagy hatással van a South Park-ban. Amikor Cartman nem tud hozzájutni az életét megváltoztató gyógyszerhez, a gyerekek akcióba lendülnek”olvasható a hivatalos X profiljukon.

Már a rövidke előzetes is elég volt ahhoz, hogy felkorbácsolja a kedélyeket, hiszen nyíltan áll bele az amerikai egészségügyi rendszerbe.

 

A legaggasztóbb, és valószínűleg Parker és Stone ezt a témát veszi górcső alá az új epizódban, az az, hogy Amerika kormánya és a nagy gyógyszergyártók vajmi keveset tesznek az egészséges táplálkozás és a testmozgás népszerűsítése érdekében – ami egyébként segítene megoldani az elhízás problémáját. Ehelyett inkább azt az utat választották, hogy még több gyógyszert nyomnak le az amerikai lakosok torkán, tovább súlyosbítva a helyzetet.

A szóban forgó epizódon kívül a South Park 6 másik streaming eseménnyel is előrukkolt a közelmúltban, amelyek mind elérhetőek a Paramount+ kínálatában. A 2022-es “The Streaming Wars Part 2” című részben a kriptohívők is kaptak hideget-meleget.