Napi agyrém: COVID-menedzser képzést indítottak Olaszországban

Azzal már tisztában lehetünk ennyi idő után, hogy mindenki próbálja meglovagolni a koronavírus-járványt és az amiatt kialakult hype-ot. Gondoljunk csak a kézfertőtlenítő gyártókra és értékesítőkre, akik a vírus berobbanása után 4-szeres áron árulták az alkoholos géleket. Nem voltak ezalól kivételek a maszkokat forgalmazó cégek sem, akik csillagászati áron próbálták eladni az amúgy 100-200 Ft-os sebészmaszkokat. A COVID kreálta káoszt kívánják most az olasz felnőttképzéssel foglalkozó vállalatok is kihasználni. Mint azt köztudott Olaszországot sújtotta legelőször a kór, mely több mint 35 ezer életet követelt.

COVID-menedzser alapképzés

Az emberek féltek, nem tudtak igazából semmi konkrétumot a vírusról, így az olasz tartományi vezetés néhány magán felnőttképzési központ segítségével képzést indítottak. Így került fel a felnőttképzések listájára a COVID-menedzser kurzus, melynek már több szintje is van: kezdő és haladó. A tanfolyam természetesen online zajlik a vírus okozta helyzetre való tekintettel és ‘mindössze’ 195 euróba kerül ÁFA nélkül. A 12 órás képzés alatt arról tanulhatnak a résztvevők, hogy hogyan kezeljék a munkahelyi stresszt a vállalati átszervezés során, illetve milyen pszichológiai nyomás alatt lehetnek, ha valakiről kiderül, hogy koronavírussal fertőződött meg. Emellett általános információt ad az országos COVID intézkedésekről és azok betartatásáról. Aki ennél többet szeretne, az további 260 euró + ÁFÁért azt is megtudhatja, hogyan lehet kezelni a koronavírus okozta bizonytalanságot, illetve hogyan lehet beazonosítani a munkahelyi veszélyeket.

COVID-menedzser haladó képzés

A tanfolyamot elvileg munkaadóknak szánják, illetve a vállalatok munkahelyi-biztonsági felelőseinek. Egészségügyi és szociális területen dolgozók számára felesleges a képzés elvégzése, mivel az illetékes hivatalok nem ismerik el a tanfolyamot. Még az ötlet nem is lenne rossz, de igazi lehúzás ennyi pénzt elkérni egy mindössze 28 órás (12+16 óra) online képzésért, mely nem nyújt többet annál, mint amit a hivatalos szervek kurzus nélkül is elmondanak. Az óriási likvitási problémákkal küzdő olasz vállalkozásoknak nem is hiányozik más, mint egy bugyuta képzésért ennyi pénzt kidobni az ablakon.