Nyakig a XXI. században! | Gyerektábor | Nyári tábor

Ha csak az elmúlt húsz évet nézzük, akkor is egyértelmű, hogy a technika óriási fejlődésen ment keresztül. Digitális világban élünk, naponta értesülünk újabb és újabb módszerekről és megoldásokról. Aki nem követi ezeket a változásokat – legyen az felnőtt vagy gyerek – menthetetlenül lemarad és kimarad.

A 2000 után születetteket már nem csak az érdekli, hogyan használhatják a meglévő okoseszközeiket, hanem ők maguk is szívesen kipróbálnak új dolgokat. Az iskolai számítástechnika-órák sokszor elavult tudást közvetítenek, miközben már az általános iskolás korosztály is pillantok alatt megtanul alkalmazást fejleszteni, digitális órarendet készíteni. Nem gond egy prezentáció összedobása, és egy YouTube-csatorna menedzselése is csupán ujjgyakorlat. A középiskolások komoly startupok fejlesztésére is képesek. Nyilvánvaló, hogy – a körülmények és a lehetőségek miatt – a tanterv szerinti oktatás nem kedvez az egyéni kreativitásnak. Erre valók a nyári táborok, ahol minden IT-szakemberpalánta szabadon, teljesítménykényszer nélkül kibontakoztathatja tehetségét. A PEOPLE TEAM táborában a TECH + JÖVŐ szekción belül 5 téma is választható:

1) Vajon valóra válik-e Asimov jóslata, és egyszer fellázadnak a robotok? Itt még azért nem tartunk, viszont arra már megtaníthatod a robotodat, hogy odahozza neked az üdítőt, akár a saját telefonodról irányítva. Izgalmasan hangzik? Válaszd a ROBOTIKA ÉS PROGRAMOZÁS szekciót!

2) Ha megépítenéd virtuálisan a világ legmagasabb épületét, vagy szívesen lennél látványtervező Spielberg következő filmjében, akkor kattints az INFORMATIKA-tábor linkjére.

3) Amíg az informatikusok 3D-vel, CG-vel és animációval terveznek és alkotnak, addig a DRÓNÉPÍTŐK ÉS -PILÓTÁK ennél is magasabbra törnek. Miből áll össze egy drón? Hogyan működik? Először ezekre a kérdésekre kaphatsz választ, aztán kezdődhet a munka oroszlánrésze: a végén a saját drónod produkciójával nyűgözheted le társaidat.

4) Digitális jelátvitel? 5G? Mesterséges intelligencia? Ha tudni szeretnéd, hogyan jut el hozzád az információ, ha meg szeretnéd érteni, hogyan működnek a naponta használt okoseszközök, akkor a te témád az ÍGY MŰKÖDIK.

5) Kreativitás és innováció: ez a két fogalom alap a XXI. században. A PT táboraiban azokról sem feledkeznek meg, akik állandóan valamilyen találmányon törik a fejüket, és úton-útfélen őrült ötletekkel rukkolnak elő. A TE VAGY A JÖVŐ foglalkozásait olyan szakemberek tartják, akik észreveszik a legvadabb gondolatban is a megvalósítható újítást. Csak néhány az előadások témáiból: kiberbiztonság, bankrendszer, mesterséges intelligencia, az emberi agy rejtelmei, telepesek a Holdon.

A PEOPLE TEAM-táborokban nem szenvednek hiányt a technika szerelmesei, de a nyaralás sem marad el, hiszen a délutáni és az esti programokon a kikapcsolódás is garantált.

Merülj el te is a XXI. században, és készülj a XXII.-re!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük