Itt az új Google Docs alternatíva, ami megvédi az adataidat is

A Proton adatvédelmi cég bemutatta a Proton Docsot, amely a titkosított eszköztárának legújabb fejlesztése.

Új Google Docs alternatíva

A Proton új dokumentumszerkesztője zökkenőmentesen integrálódik a Proton Drive-ba. Az alkalmazás nagyon hasonlít a Google Dokumentumokhoz, ismerős felülettel, formázási eszköztárral és élő felhasználói adatokkal dolgozik.

Ez a bevezetés jelentős lépés a Proton számára, amely az e-mail szolgáltatáson túlmutató terjeszkedését jelzi. Ma már az alkalmazások széles skáláját vonultatja fel, beleértve a naptárat, a fájltároló rendszert és a jelszókezelőt is. Ráadásul mindezt az adatvédelem megvalósítása mellett.

Tekintettel a Google Docs széles körű ismertségére és használhatóságára, nem meglepő, hogy a Proton Docs esztétikai és funkcionális ihletet merített belőle. Az igazi különbség azonban a szigorú adatvédelmi biztosítékokban rejlik. A Proton azt állítja, hogy a felhasználás minden aspektusa – a dokumentumok szerkesztésétől a kurzormozgatásokig – végpontok közötti titkosítással van biztosítva. Ez pedig jelentősen megkülönbözteti magát versenytársaitól.

A Proton szerint a cég a közelmúltban a Standard Notes-tól megvásárolt csapattal dolgozott, de a Standard Notes továbbra is működik.

„A Proton Drive-ban készített dokumentumokat a Standard Notes csapatával közös projektként építettük meg, akik osztoznak az adatvédelem és a biztonság terén fennálló alapértékeinkben” – írta a Proton közleményében.

A jelenleg csak webre optimalizált, asztali számítógépen elérhető verzióban a Proton Docs az összes elvárt alapvető funkciót tartalmazza, beleértve a multimédiás támogatást és a közös szerkesztési lehetőségeket is. Moore utalt arra, hogy napirenden vannak a jövőbeni bővítések további platformokra is, összhangban azzal a törekvéssel, hogy átfogóan illeszkedjenek alternatívaként a Google kínálatához.

Annak ellenére, hogy az olyan technológiai óriások, mint a Google és a Microsoft dominálnak a termelékenységet növelő szoftverek piacán, a Proton folyamatos előrelépést tesz olyan életképes alternatívák biztosításában, amelyek előnyben részesítik a felhasználók adatvédelmét.