A Shiba Inu (SHIB) tulajdonosok elkezdtek felhalmozni egy felkapott kriptovalutát

A kriptovaluta-piac köztudottan ingadozó, a befektetői preferenciák pedig pillanatok alatt képesek megváltozni. A közelmúltban két, jelentős Shiba Inu (SHIB) készlettel rendelkező bálna adta el készleteit és csoportosította át profitját a Retik Finance (RETIK) tokenjébe, mely egy új és ígéretes szereplője a piacnak. Cikkünk bemutatja a Shiba Inu jelenlegi állapotát és a Retik Finance-ban rejlő potenciált, mely akár a 100 legnagyobb kriptovaluta közé is bekerülhet.

A Shiba Inu közelmúltbeli teljesítménye

A SHIB gyakran szembesül a „Dogecoin-killer” elnevezéssel, az elmúlt hónapokban nyújtott teljesítménye pedig ezt alá is támasztja. Az elmúlt héten szerény, 2%-os növekedést bemutató SHIB jelenlegi árfolyama 0,000025 dollár körül mozog. A projekt Layer 2-es megoldása, a Shibarium az elmúlt időszakban gyenge teljesítményt nyújtott, ennek köszönhető az is, hogy a SHIB elmaradt a nagyobb növekedéstől. A Shiba Inu jelenlegi statisztikái rávilágítanak az ökoszisztéma gyengeségére: a csupán kilenc telepített szerződéssel rendelkező projekt aktív napi fiókjai folyamatosan 1500 alatt maradtak annak ellenére, hogy naponta 100 új fiókot hoznak létre. Májust megelőzően előfordult, hogy naponta 25 ezer új fiókot regisztráltak a Shibarium felületén, május végére azonban napi 10 ezernél kevesebb tranzakció került megvalósításra. Az alacsony on-chain analitika mellett a MACD is medvés szignált mutat, az RSI 27/100-as értéke pedig arra enged következtetni, hogy az eszköz rendkívül túladott.

A Retik Finance (RETIK) felemelkedése

A SHIB küzdelmei során a befektetői észrevették a Retik Finance-t (RETIK), mely ígéretes alternatívát nyújt a hozamvadászat során. A projekt nemrégiben indult, eltökélt célja, hogy csatlakozzon a 100 legnagyobb kriptovalutához. Ez a gyors felemelkedés első sorban a mögöttes technológiának és a szilárd stratégiának köszönhető.

Az indulás és annak fogadtatása

A Retik Finance május 21-én indult el, jelentős sikereket aratott többek között a MEXC-n, az LBank-on, a Diginifex-en, a Bitmart-on, a CoinW-n és a P2B-n. A RETIK piaci kapitalizációja néhány órán belül közel 3 milliárd dollárra ugrott, a token árfolyama pedig elérte a 3 dollárt. Ez a 200%-os növekedés a bejelentési árhoz képest arra enged következtetni, hogy a tapasztalt befektetők látják a projektben rejlő potenciált. A szakértői előrejelzések szerint a RETIK-ben rejlő növekedési potenciál akár arra is elég lehet, hogy a 100 legnagyobb kriptovaluta közé repítse a projektet.

Technológiai jellemzők

A Retik Finance sikere nemcsak a hype-ból ered, hanem a masszív fundamentális alapokból. A Retik Finance célja áthidalni a fiat valuták és kriptovaluták közötti szakadékot, melyet az okosszerződések és a blokklánc-mechanizmusok gyorssá, átláthatóvá és biztonságossá tesznek.

A Retik Finance által kínált decentralizált pénzügyi hálózat legfőbb jellemzői közé tartoznak az alábbiak:

  • Nyílt és méretezhető konszenzus protokollok, melyek elősegítik a fizetési rendszerek fejlődését
  • A Lightning Network használata, mely lehetővé teszi a valós idejű tranzakciókat
  • Kriptovaluta-fizetések széleskörű támogatása számos verzióban
  • Gyors hozzáférés az alapvető SDK-khoz, beépülő modulokhoz és API-khoz, az online/offline vásárlások feldolgozásához, integrálva okostelefonos POS-alkalmazásokkal
  • Decentralizált hálózatok, melyek növelik a működési hatékonyságot és csökkentik a költségeket a letétkezelésen, a hitelbírálaton és a csalás elleni küzdelmen keresztül

Ezek a funkciók lehetővé teszik, hogy a Retik Finance vezető szerepet töltsön be a globális decentralizált pénzügyi piacon, mivel a makrogazdasági fizetések gyors, kényelmes és biztonságos integrálása a felhasználók igényei szerint kerültek kialakításra úgy, hogy a funkciók hatékonyak és megbízhatók.

Ezért fektetnek a SHIB-holderek a RETIK-be

A SHIB-tulajdonosok meghozták azt a döntést, hogy a hype-orientált narratívát egy valós értékkel bíró eszközre cseréljék. A SHIB alulteljesítése és borús technikai mutatói csökkentik a befektetői bizalmat. A Shibarium iránti alacsony érdeklődés megkérdőjelezi a Shiba Inu-ban rejlő potenciált is. Mindeközben a Retik Finance erős fundamentális és technológiai alapokkal rendelkezik, a csapat stratégiai víziója pedig az eltökéltségre enged következtetni. Amennyiben így folytatódik a RETIK felfutása, könnyedén a 100 legnagyobb kriptovaluta között találhatjuk. A tapasztalt befektetők már meglátták a benne rejlő növekedési potenciált.

Jövőbeli kilátások

Ahogyan a Retik Finance térhódítása egyre erősebb, úgy válnak egyre optimistábbá a befektetők is. Az átfogó stratégiai vízió és a robusztus technológiai infrastruktúra szilárd alapot biztosítanak a tartós növekedéshez. A pozitív piaci fogadtatás mellett számos központosított tőzsde elégedetten nyilatkozik a projektről, a RETIK célja pedig tovább növelni az átláthatóságot és a likviditást. A SHIB esetében a következő lépcső nem túl világos, azonban a tapasztalt befektetők még időben elfogadták ezt.

Következtetés

A tapasztalt, nagytőkés befektetők Shiba Inu-ról (SHIB) a Retik Finance-re (RETIK) történő átállása rávilágít arra, hogy a kriptovaluta-piac pillanatok alatt képes változni. A csökkenő technikai indikátorok és fundamentális problémák egy projekt vesztét is okozhatják, vagy egy másik felfutását. A Retik Finance innovatív megoldása, erős fundamentumai és sikeres piacra lépése ígéretes alternatívát kínálnak. A platform decentralizált fizetési hálózata és fiat-kriptovaluta átváltása pedig megoldást nyújt egy régóta igényelt befektetői igényre.

További információk a Retik Finance (RETIK) projektről az alábbi linkeken találhatók:

Weboldal: https://retik.com

Fehér könyv: https://retik.com/retik-whitepaper.pdf

Twitter: www.twitter.com/retikfinance

Telegram: www.t.me/retikfinance

***Figyelem! Fenti írásunk egy sajtóközlemény. A BitcoinBázis szerkesztősége semmilyen formában nem vállal felelősséget a leírtakért és fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját az extrém kockázatos kriptovaluta, CFD, token, metaverse, DeFi, play-to-earn és ICO/STO/SAFT befektetések kapcsán. Egyéni kutatás és az állítások alapos ellenőrzése maximálisan javasolt. Kereskedj, invesztálj és játssz felelősségteljesen.***