Sok száz fegyverrel temettek el egy ecuadori bandavezért

Ecuador dél-amerikai országa korábban egyáltalán nem volt hírhedt arról, hogy tombol a bűnözés és a bandák uralma. Az elmúlt években viszont az ország elhelyezkedésének köszönhetően a kolumbiai kartellek hatása ide is begyűrűzött. Azóta folyamatosak a bandák közötti összecsapások és még a magyar médiában is fel-feltűnik egy-egy hír valamelyik ecuadori börtön őrült állapotairól. És most már olyasmiket lehet itt látni, amiket eddig csak Mexikóból ismerhettünk.

Az ecuadori bandaháború tovább folytatódik

Múlt héten az egyik ecuadori banda, a Los Fatales vezetőjét temették el sok száz lőfegyverrel a koporsójában. A 39 éves bandavezér épp az autóját mosatta le, amikor fegyveresek rontottak rá az autójára és a 20 éves lányával együtt lelőtték. Julian Sevillano családja viszont a gyilkosság után elutasította, hogy a helyi rendőrség elvigye a holttestet. Ők vitték el magukkal és már másnapra hatalmas temetést hirdettek meg. És tényleg rengeteg ember jelent meg a temetésen ahova mindenki hozott magával legalább egy fegyvert, amit aztán a koporsóba és a sírba helyeztek. A cél az volt, hogy Sevillano teljesen felfegyverkezve tudja megvédeni magát a túlvilágon.

Az is kiderült közben, hogy az egyik rivális banda lőtte le Sevillanót, hogy így vegyenek elégtételt rajta a korábban elkövetett bűncselekményeiért. Napokon át követték és megfigyelték, hogy pontosan tudják, mikor és hol csapjanak le rá. Az ecuadori sajtó szerint egyébként a Los Cornejos bandájával fennálló viták és területi harc volt a gyilkosság kiváltó oka. A cél a Manabí és Los Ríos drogszállító útvonalaiért folytatott harc.