Újabb iskola létesül Afrikában a Paxful támogatásával

A koronavírus-járvány ellenére is megindultak annak az iskolának az építési munkálatai, amelyet a Paxful támogatásával alapítanak meg Afrikában.

Talán kevesen tudják róla, de azon túl, hogy piacteret kínál a bitcoin értékesítői és vásárlói számára, a Paxful Afrikában is igyekszik segíteni, ahol csak tud.

Szeptember 17-én számoltak be arról, hogy a 100 tervezett afrikai iskolájuk közül megkezdődtek a negyedik építési munkálatai. Mindez a #BuiltWithBitcoin kezdeményezés keretein belül.

A létesítmény – amely a sangai Ankara Nandu közösségét fogja szolgálni – nagyjából 100-120 3 és 6 év közötti gyermeknek biztosít majd oktatási lehetőséget. Az esti órákban felnőttképzés valósul majd meg a tantermekben.

Az iskola építési munkálatai. Képek forrása: BuiltWithBitcoin.org

A város egyébként 4000-es lélekszámmal bír, jelenleg pedig egyetlen oktatási intézmény biztosítja mind az általános, mind pedig a középiskolai képzést. A Paxful-társalapító Ray Youssef elmondta:

Azért választottuk ezt a közösséget, mivel hiányában vannak a szükséges forrásoknak, iskolai infrastruktúrájuk pedig korlátozott. Nagy szükségük van a minőségi oktatási lehetőségekre, és ez az iskola őszinte példája annak, milyen hatással lehet a bitcoin a társadalom egészére, és még inkább, hogyan fejlesztheti az edukáció területét.

Akárcsak az előző három, úgy erre az intézményre is a legmodernebb napelemeket szerelik fel, ezenfelül ivóvízkút és vízszűrő berendezés is létesül. A Paxful közleménye szerint az épületben 3 tanterem, 8 fürdőszoba, egy konferenciaterem, valamint rengeteg tárolóterület kap majd helyet.

3 év, 4 iskola

A Paxful jótékonysági tevékenysége a kontinensen három évvel ezelőtt kezdődött, amikor Youssef adományt küldött a Zam Zam Waternek. Ez az a karitatív szervezet, amely főleg a tiszta víz, az oktatás és a mezőgazdaság problémáin igyekszik segíteni a fejlődő régiókban.

Ez idáig 2 iskolát sikerült megnyitniuk Ruandában, egy kenyaiban pedig a tervek szerint az idei évben indul meg az oktatás. A működtetéssel kapcsolatos költségeket, beleértve a pedagógiai és nem pedagógiai alkalmazottak bérezését, a tanszereket, illetve a diákok egyenruháját a Paxful állja.

A kezdeményezéssel kapcsolatos részletek, további információk, valamint adakozási lehetőség a BuiltWithBitcoin.org weboldalon érhetők el.

Borítókép: BuiltWithBitcoin.org

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük