“Valószínűleg egy csomó ember meg fog halni, de ez egy dicső kaland” – Elon Musk a Marsról

Elon Muskot, a milliárdos vállalkozót, aki nem mellesleg megrögzött Mars rajongó, a bolygó kolonizálásáról kérdezték. A SpaceX és a Tesla feje nem szívbajoskodott és kimondta, sok ember életébe fog kerülni a Mars meghódítása.

Az elején valószínűleg egy csomó ember meg fog halni” – így jellemezte Elon Musk a Mars kolonizálására vonatkozó terveit a múlt héten. A nem mindennapi ötleteiről elhíresült üzletember ezt a floridai Cape Canaverlalban mondta, ahol egy 100 millió dolláros karbonsemlegességre irányuló projektet jelentett be, amelynek célja, hogy segítsen a Földet lakható állapotban tartani, miközben az emberiség arra törekszik, hogy Musk szerint egy úgynevezett “bolygóközi fajjá” váljon.

Az élő közvetítésen a beszélgetés gyorsan Musk jövőbeli terveire terelődött, amelyek között elsőszámú helyet foglal el a vörös bolygóra történő település. Musk, aki láthatóan már most a Mars uralkodó császárának titulálja magát, kijelentette, hogy a Mars nem csak egy “menekülési útvonal lenne a gazdag emberek számára”.

“Kényelmetlen lesz, és valószínűleg nem lesz jó az étel, meg ezek a dolgok, tudod.” Majd megjegyezte, hogy a Mars kolonizálása “veszélyes… hosszú utazás lesz, az is lehet, hogy nem térsz vissza élve, de ez egy dicső kaland, és csodálatos élmény”.

A vállalkozó szerint habár az utazást nem valószínű, hogy az első indulók túlélik, mégis vonzó lesz sokak számára majd a Marsra menni.

Musk nem gondolta, hogy gondot okozna önkénteseket találni. “Őszintén szólva, az elején valószínűleg egy csomó ember meg fog halni. De nem kényszerítünk rá senkit. A  projektre csak önkénteseket várunk majd. Ha multiplanetáris életet teremtünk, eljöhet a nap, amikor a Földön kihalnak egyes növények és állatok, de a Marson még továbbra is élni fognak” – írta a milliárdos később a Twitteren.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük