10 000%-os megtérülés: ennyit keresett a Pantera Capital 5 év alatt a kriptopénzekkel

10 000%-os megtérülés, ennyi a Pantera Capital teljesítménye öt éves alatt, jelentette pénteken a befektetési vállalat.

A társigazgatók, Dan Morehead és Joey Krug egy nyílt e-mailben osztotta meg a számot. A befektetési vállalat most ünnepli öt éves alapítási évfordulóját és továbbra is fölöttébb optimistán látják a bitcoin és altcoinok jövőjét. Az e-mailben kiemelik, “az Alap indulása óta 10136.15%-os megtérülést realizált díjak és költségek beszámítása nélkül.”

Morehead és Krug egy korábbi, még 2013-ban kiküldött e-mailt is mellékelt a mostanihoz, hogy még jobban illusztráltassák a helyzetet.

“Szerettük volna megosztani az eredeti logikát, mert még ma is egyformán meggyőző,” írja Morehead és Krug. Mikor kiküldtük az e-mailt, Morehead a bitcoint árát – ami akkor 104$-t ért – 5 000$-ra jósolta, mivel a “bitcoin uralkodik a készpénz, elektronikus fiat pénz, arany, kötvény, nagy kőlemez stb. fölött. Mindent tud amit az összes többi. Az első globális pénz az arany óta. Az első határok nélküli fizetési rendszer.”

Három hónappal később a bitcoin ára 253$ volt mikor Morehead újra kiemelte a kriptopénz mögötti elveket:

“Szerintem arról kell döntést hozni, hogy vegyünk-e Microsoft részvényeket mikor az még csak 0.20$. Nehéz akkor megtenni mikor csak 0.10$. Visszapillantva… egyértelműen jövedelmező ügylet. Szerintem a bitcoin pontosan ugyanilyen. A világ első globális fizetőeszköze és egyetlen határok nélküli fizetési rendszere (töredezettségmentes), melynek a piaci kapitalizációja 3 milliárd dollár? Most hogy eltűnt a süllyesztőben a Silk Road [darkwebes piactér ahol csak kriptopénzzel tudsz fizetni különböző illegális és kevésbé illegális termékekért és szolgáltatásokért], egy újfajta képzettebb befektető típus jelenik meg a piacon.”

A Pantera Capital, ami azóta saját blokklánc startupokra koncentráló fedezeti alapot is működtet, a következő hónapokban ‘világ körüli turnéra’ indul egy 3.0-ás kockázati tőkealap létrehozása érdekében.

“Számos városban szervezünk csoportos ebédeket, hogy olyan befektetőket hozzunk össze, akik osszák a blokklánc iránti érdeklődést,” írják az e-mailben az alapítók.

A 10 000%-os megtérülés nem ok nélkül jött össze és jöhet össze a következő öt évben is: legfrissebb befektetésük a közösségi gazdasági startup Origin és a stabilcoin startup Basis.

Kövess minket a Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.