10 hónapos csúcson a bitcoin long pozíciók száma

Jelenthet ajjajt és hurráhangulatot is. Ajjajt, mivel potenciálisan fennáll a veszélye egy eladói nyomás kialakulásának a spot piacokon, ami likvidálásra kényszerítheti a befektetőket a származékos piacokon. Vagy hurrát, ha a spot piac a származékos piacon felgyülemlett bikás hangulattal egyező irányba indul meg.

A bitcoin long pozíciók száma az elmúlt héten 40%-kal emelkedett és ezzel 10 hónapos csúcson ketyeg a Bitfinex származékos piacán. A chartra pillantva látható, hogy összesen 34904 long megbízás van a Bitfinexen szemben a 7631 short pozícióval.

BTCUSD LONG Bitfinex | TradingView

Utoljára 2019. februárban járt ilyen magasan a longok száma amit egy hirtelen esés követett. Érdekesen ugyanezen időszakban a BTC spot árfolyama 3600 és 3900 dollár között kereskedett és bár a napi volatilitás relatíve magas volt, de a februári ármozgások meglehetően laposra és szűk tartományúra sikeredtek.

A long pozíciókat általában akkor nyitnak, amikor a kereskedők úgy vélik, hogy egy eszköz, ebben az esetben a Bitcoin, ára emelkedni fog. Ugyanakkor korábbi példákból az is kitűnik, a hosszú pozíciók hirtelen ugrását gyakran komoly eladási hullám követ.