$2000 felett az Ethereum – új árfolyam rekord

Az Ethereum új árfolyam rekordot döntött szombat reggel, amikor átlépte a pszichológiai szintnek számító 2000 dollárt. 

A piaci kapitalizáció szempontjából második legnagyobb kriptopénz magyar idő szerint szombat hajnalban lépte át a 2000 dolláros szintet. Az új árfolyam rekord már február óta szinte napról napra emelkedik. Most pedig már több, mint 30%-kal lépte át csak ebben a hónapban a 2018-ban felállított korábbi rekordot az Ethereum. A piaci kapitalizáció szerint az Etherek összértéke már több, mint 225 milliárd dollár ezen az árfolyam szinten.

Bár a bitcoin szárnyalása mellett kis mértékben eltörpül az ETH csúcs, nem lehet szó nélkül elmenni az Ethereum egyre növekvő népszerűsége mellett. A DeFi, az Ethereum 2.0 fejlesztése és az újonnan kialakuló intézményi befektetői érdeklődés együttes erővel tolta felfelé az árfolyamot az elmúlt hetekben.

A hitelezést, befektetést és kereskedést is megreformáló DeFi applikációk döntő többsége az Ethereum blokkláncát használja, ezekhez pedig elengedhetetlen az ETH birtoklása. Az Ethereum 2.0 hálózata lehetőséget ad a staking révén extra hozam gyűjtésére, ami további kínálati szűkületet okoz a piacon. Végül pedig a CME határidős ügyleteinek elindulása a hónap elején jelentett további erős keresletet az intézményi szektor irányából. Ezek alapján tehát egy olyan piacon kell megtalálni az egyensúlyi árfolyamot az Ethereumnak, amit a szűk kínálat, és a növekvő kereslet alakít, ami innen már egyenes út az új Ethereum árfolyam rekordhoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük