2019 legjobb kriptodeviza kártyái

A kriptodeviza kártyák segítségével bitcoinnal és alternatív digitális eszközökben fizethetsz a boltokban és webshopokban. Egyben lehetővé teszik, hogy átváltva kriptóid forintban, dollárban, euróban és más fizetőeszközben is elkölthesd kriptovagyonod.

A kártyahasználat ugyan kezd kimenni a divatból a mobilos és QR-kód leolvasós technológiák kárára, de még így is a legelterjedtebb fizetési forma.

A kriptodeviza kártyák fajtái

A kártyákat is több kategóriára csoportosíthatjuk:

Fizikai kártya: mint bármely más hagyományos bankkártya annyi különbséggel, hogy segítségével kriptóban is fizethetsz.

Virtuális kártya: ugyanazt a célt szolgálja mint egy kriptodeviza tárca mobilos alkalmazása azzal a különbséggel, hogy az ilyet egy fizetési cég is támogat és sok esetben fizikai kártyával is jár.

Feltölthető kártyák: segítségével kriptót tölthetsz a kártyádra és azt automatikusan forintra, euróra stb. konvertálhatod.

Nem feltöltős kártya: általában össze vannak kapcsolva az online kriptopénz tárcáddal és minden egyes alkalommal amikor vásárolsz, automatikusan átváltja a kriptód az adott ország fizetőeszközére

Wirex

A Wirex kártya az európai felhasználók egyik legkedveltebb választása. Az Egyesült Királyságban regisztrált startup chipes és PIN-kódos fizikai Visa kártyát kínál ügyfeleinek. Kizárólag az Európai Gazdasági Térség (EGT) területén érhető el, köztük Magyarországon is, és itt már IBAN számlaszámot is kapsz az euró alapú bankszámládhoz.

A kriptósok bitcoint (BTC), ethereumot (ETH), ripplét (XRP), litecoint (LTC), waves (WAVES) tokent, wollo-t (WLO) és DAI tokent is tölthetnek a kártyájukra. A kártyatulajdonosok 3 fizetőeszközben, dollárban, euróban és fontban tárolhatnak hagyományos fizetőeszközt rajta. A Wirex kártya kezelési költsége 1.20€ vagy 1.00£ havonta amennyit bőven legombolnak a magyarországi bankok is, sőt még többet is. Európában a pénzfelvétel ATM-ből £1.50£ / €2.00€ az EGT-en belül. Ha viszont a pénzmentes társadalom híve vagy és Wirex kártyával fizetnél üzletekben, akkor 0.5 százalék bitcoin visszatérítést is kapsz a tranzakcióid után.

2019 legjobb kriptodeviza kártyái

Cryptopay

A 2013-ban alapított Cryptopay egy igazi őskövületnek számít. Az előre feltölthető kártyái online és offline is működnek. A VISA kártyákat támogató üzletekben tudod használni.

A vállalat rendszeresen frissíti a felhasználói statisztikáit arról, hogy milyen népszerű a kártyája. 2019 március 1 011 514 aktív felhasználóval rendelkezett, ami több mint 100 000-rel több, mint 2018 augusztusában. Márciusban 24 364 tranzakciót bonyolítottak le és összesen több mint 121 000 feltöltős kártyát küldtek ki ügyfeleiknek az indulásuk óta.

A felhasználószám kifejezetten magas, de az átlag havi tranzakciószám még elég alacsony és volt egy időszak, mikor elérhetetlenek voltak a kártyáik. A jó hír, hogy azóta fixálhatták a kártyakibocsátó beszállítói problémát és újra elkezdtek terjeszkedni. A kezdetben csak az Egyesült Királyságban voltak aktívak, és a friss információk szerint még az évben kijönnek egy kártyával teljes Európában, köztük Magyarországon is. Oroszországban és Szingapúrban szintén jelen vannak.

2019 legjobb kriptodeviza kártyái

MCO kártya

Az MCO kifejezetten egyedi ösztönzőkkel rendelkezik. Például a különböző vásárlási szintekhez más és más jutalomprogramot biztosít. A jutalom attól függ, hogy mekkora összegű natív MCO tokent zárolsz a tárcádon 0 és 50 000 MCO között. A kártya még MCO zárolás nélkül is 1%-os pénz-visszatérítéssel jár minden egyes vásárlás után. Az AirBnB és Expedia oldalakon akár 10%-os kedvezmény is elérhető a foglalások után, a repülőtéri lounge szolgáltatások mellett. A streamelőknek is kedvez, különösen a Netflix és Spotify kedvelőinek.

Amennyiben túl magasnak találod a zárolási összegeket és szükséged lesz a fizikai kártyára is (egyelőre csak amerikai ügyfeleknek érhető el) akkor az MCO kártyát nem neked találták ki.

2019 legjobb kriptodeviza kártyái

Spectrocoin

A Spectrocoin egy másik népszerű bankkártya amivel dollárban és euróban fizethetünk. Változatos kriptodevizát támogat úgyhogy az altcoin mániások se fognak panaszkodni.

A cég Litvániában működik és a fizikai Bitcoin kártyát akárhova képesek leszállítani, de jelen pillanatban a honlapjuk szerint Magyarországon nem kaphatóak: emellett drága is, legalább 50 dollárt kóstál a postaköltség. Szerencsére van virtuális kártyájuk is aminek az ára 9.00 euró és azonnal rendelkezésre áll.

Aki mélységében kívánja beleásni magát a legjobb piacon elérhető bitcoin és más kriptodeviza kártyák világába, azoknak ajánljuk ezt a folyamatosan frissülő, redditesek által fenntartott listát. Jó böngészést és ha netán friss húsra leltek a piacon, kérjük jelezzétek!

bitcoin automata