2023 lesz a pokol éve, állítja egy híres geopolitikai elemző

A legendás pénzügyi és geopolitikai elemző, Martin Armstrong szerint most kell felkötnünk a gatyát, hiszen 2023 nagyon kemény év lesz.

Armstrong számítógépes programja azt jósolja, hogy “2023 lesz a pokol éve”.

Armstrong elmagyarázza: “A számítógépünk egy háborús ciklust jósol, amely 2023-ban csapódik le, de ez egyben polgári zavargásokat is jelent…”.

“…tehát forradalmakra és hasonlókra számíthatunk az infláció miatt. Az olajra vonatkozó előrejelzésünk szerint 2023-ig drámai mértékben fog emelkedni [az ára]. Ennek még nincs vége. Az euró úgy néz ki, mintha a halál felé közelítene…”

Az elemző úgy véli, hogy az euró további hanyatlására lehet számítani. Az Oroszország elleni szankciókkal kapcsolatban úgy fogalmazott, “a szankciók jobban ártanak Európának, mint Oroszországnak. Ez olyan, mint a tüdőn lövés. Ebben a szakaszban még levegőt sem tudnak venni.”

Armstrong szerint nem kell jövő évig várni arra, hogy a pénzügyi rendszerben rendkívüli stresszhelyzetet tapasztaljunk. Úgy látja, hogy a legnagyobb pénzügyi zavarok az augusztusi és szeptemberi időszakban következnek be. A gazdasági válság tehát már itt van, a helyzet pedig csak egyre inkább súlyosbodik, különösen Európában.

“Szerintem látni fogjuk, hogy ez a helyzet ki fog éleződni… Ami még rosszabbá teszi a világ helyzetét, hogy a dollár árfolyama nem csökken, hanem emelkedik. Ez azért van, mert az összes feltörekvő piac dollárban bocsátott ki adósságot… Azért vettek fel dollárban kölcsönt, mert olcsóbb volt a kamatláb, és nem volt fogalmuk a devizakockázatról..”

Armstrong hozzátette:

“Adósságválságba kerülünk, amelynek célkeresztjében az EU pénzügyi rendszere áll. Ezért sürgetik a háborút… Azt hiszik, hogy egy új monetáris rendszert hozhatnak létre, és ehhez háborúra van szükségük. Kapunk egy újabb Bretton Woods-ot.”

Az elemző attól tart, hogy emberek millió rohamozhatják meg az európai országok parlamentjeit, mivel a brutális pénzügyi válság kihat a mindennapi életükre.

Az elemzővel készített közel 40 perces interjú ITT látható.