2023-ra 4,6 billió dolláros piaccá válik a mobil fizetési piac

Míg 2016-ban csak 601 milliárd dollárnyi forgalma volt a mobil fizetési piacnak, ez a szám 2023-ra elérheti a 4 574 milliárd dollárt is. Legalábbis erre a következtetésre jutott egy újonnan kijött felmérés. A szegmens vezető vállalkozásai már elfogadnak bitcoinos fizetést vagy folyamatban van a bevezetésük.

Tovább erősödik az SMS szegmens

Az okostelefonos fizetés különböző szolgáltatásokért vagy árucikkekért pár év alatt egy igen dinamikusan fejlődő szektorrá cseperedett.

Az Allied Market Research által lehozott tanulmány alapján a legelterjedtebb fizetési módok az SMS, NFC és vezeték nélküli technológia (WAP). Ezek közül az SMS szegmens ígéri a legrobusztusabb növekedést. “Az SMS-vel való fizetés volt a legtöbbet használt mobilos fizetési mód 2016-ban ami várhatóan 33.5%-kal fog nőni a közeljövőben.” – olvasható a tanulmányban.

Habár a mobilos fizetés még mindig gyerekcipőben jár, a felhasználók szerint ez az egyik legkönnyebb- és kézenfekvőbb megoldás ha fizetni szeretnénk valamiért. Ennek köszönhetően manapság már inkább okostelefonnal mint bankkártyával fizetünk. A következő lépés a hagyományos fizetőeszközökről a bitcoinra való áttérés lehetne.

Ennek tükrében a legnagyobb mobil fizetési vállalatok már bemutatták a bitcoinnal és az altcoinokkal való fizetési megoldásaikat.

Miután a Square bemutatta a bitcoinos fizetési opciót saját appjában, részvényei az egekbe szöktek. A cikk írása közben a részvények értéke eléri a 100 dollárt, ahogy azt a diagram is mutatja:

A Square vezetősége, köztük Jack Dorsey, aki egyben a Twitter főnöke is optimistán tekint a jövőre a bitcoin jövőjét illetően és ennek tükrében aktívan népszerűsíti a kriptopénzeket, melyet az 50 amerikai államban kedvelt Cash nevű alkalmazásába is integrált.

Egyre több mobil fizetési vállalat érdeklődik a bitcoin iránt

2017 szeptember 22-én, a Square vállalat egy új fizetési technológiai szabadalmat jelentett be amely lehetővé teszi, hogy bármilyen valutával (a kriptovalutákat is beleértve) tudjunk fizetni okostelefonunkkal. A szabadalom szerint:

A szóban forgó technológia egy régóta fennálló igényre, a funkciót, hogy nagy számú különböző valutát fogadjon el… beleértve a kriptovalutákat is (bitcoin, ether, stb.)”

Hasonlóképpen tett a MasterCard is amely egy olyan technológiát szabadalmaztatott az USTPO-nál (amerikai szabadalmi hivatal) mely felgyorsítja a kriptovaluta tranzakciókat.

A Glance Technologies nevű vállalat szintén nyitott a bitcoin felé. A 2018 szeptember 18-i közleményükben ez áll:

Az új “Fizess Bitcoinnal” funkció lehetővé teszi majd a Glance Pay felhasználók számára, hogy összekössék Bitcoin tárcájukat Glance Pay fiókjukkal. A Bitcoinnal Glance Dollárt vásárolhatnak amelyet azonnal el tudnak költeni a rendszert használó kereskedőknél.

Az új funkciót a idei pénzügyi évben tervezi bevezetni a kanadai székhelyű cég.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük