24 500 dollár felett a Bitcoin árfolyama: 8 hónapja nem látott csúcsot ért el

A Bitcoin augusztus 17 óta nem tapasztalt szintre emelkedett. A piacvezető kriptoeszköz az éjjeli órákban érte el legmagasabb pontját, a 24 898 dolláros árfolyamot. A BTC mellett a legtöbb kriptovaluta szintén zöldben pompázik.

Az amerikai szabályozók fokozott kriptovaluta tőzsdékre fordított figyelme és azok staking-programjai elleni fellépéseik nem állítják meg a Bitcoin menetelését. A kriptoeszköz az elmúlt 24 órában 11.20%-ot erősödött. A cikk írásának pillanatában a BTC-vel 24 657 dolláros árfolyamon kereskednek.

Bitcoin árfolyam

Az áramelkedés akkor érkezik, amikor a felhasználók és a nagy márkák özönlenek az OG blokkláncra, hogy Ordinals feliratokkal tartalmat írjanak fel a hálózatra. Az említett projekt NFT-k beillesztését bitcoin tranzakciók címeibe teszi lehetővé. A beillesztett NFT-k lehetnek képek, videók, feliratok, címek, HTML-ek, melyek az adott satoshihoz lennének rögzítve.

“Érdekes, bonyolult, lenyűgöző” – ezekkel a jelzőkkel illetik a bitcoint

A Bitcoin 2022-ben 65%-ot zuhant, ami Noelle Acheson, a Genesis korábbi piacelemzési vezetője szerint érdekes likviditási játékká teszi.

“Amivel rendelkezik, az a tényleges, potenciális és növekvő hasznosság, amelynek értékelése inkább a narratíván, mint az adatokon fog múlani”vélekedett Acheson a bitcoinról. “A BTC narratívája sokrétű. Egyesek számára értéktároló, mások számára korai fázisú likvid technológiai befektetés, sokak számára pedig puszta spekuláció, részben az első kettő által vezérelt narratívák alapján. Bonyolult és lenyűgöző.”

“A BTC jelenleg az egyik legérzékenyebb likviditási játék – a tavalyi hatalmas visszaesése, a diszkontálandó pénzáramlások hiánya, a különböző felhasználási módok által kapott erőssége” – sorolta jó és rosszabb tulajdonságait az eszköznek.

A részvények és kötvények alacsonyabb volatilitása, az alacsonyabb olajárak és a gyengülő amerikai dollár jót tett a bitcoinnak. Valamint a kriptopénzek piaca érzékeny az olyan makrogazdasági mutatókra, mint például a CPI (fogyasztói árindex). Bármilyen ehhez kötődő váratlan eredmény jelentős hatással lehet az árfolyamra. A közelmúltban publikálták az amerikai CPI adatot, amely a fogyasztói árak 0,9%-os júniusi emelkedését jelezte, ezzel messze felülmúlva az elemzők előrejelzéseit. A bejelentést követően a Bitcoin árfolyama fellendült, és később további emelkedéseket tapasztalhattunk.