3 héten belül a Kongresszus elé kerül egy ICO-törvényjavaslat

Warren Davidson kongresszusi képviselő három héten belül tervez ICO-törvényjavaslat benyújtani. Davidson Twitteren így kommentálta:

ICO-törvényjavaslat
“Elsődleges tokenértékesítésekben megvan a potenciál, hogy a tőke még elérhetőbb legyen az embereknek és a vállalatoknak: csökkenti a bekerülési akadályokat, kiiktatja a közvetítőket, javítja a biztonságot, védi a személyes adatokat és tulajdonképpen növeli az átláthatóságot. A potenciál mindenhol ott van, nem csak a techben…”

Az ICO-törvényjavaslat még nincs kész és csak a tegnap tartott kongresszusi meghallgatás után lesz felvázolva és benyújtva. A tegnapi meghallgatás célja az volt, hogy a képviselők többet megtudjanak a kriptogazdasági szereplők problémáiról.

Az elsődleges problémát a kriptovállalkozásoknak az a javaslata jelenti, hogy az évszázados értékpapírokra vonatkozó szabályokat alkalmazzanak az ICO-kra, ami nem felel meg a nyílt forrású blokklánc-alapú üzleti modelleknek.

“A Kongresszusnak intézkednie kell a SEC ügyében, mert kijelentették, rendben van a használata és hogy megtették amit tenniük kellett” fejtette ki Carla Carriveau, a Circle képviselője.

A SEC kizárólag érvényesítheti a törvényeket, de nem hozhatja azokat, ugyanakkor a kriptogazdasági szereplők körében ez a fajta hozzáállás számos kérdést vet fel, kommentálta Georgia Quinn, CoinList jogi tanácsadója a meghallgatáson.

A fenti problémákat sokkal hagyományosabb vállalatok is kihangsúlyozták, mint David Forman, a Fidelity Investments vezető ügyvédje:

Ha a szabályok nem világosak, nem írott formájúak vagy ismeretlenek, akkor nem helyénvaló azért büntetni az embereket, mert rossz döntést hoztak.

Többen kihangsúlyozták, hogy egyre nő a jogi szabályozási verseny és az Egyesült Államok lépéskényszerbe kerülhet (gondoljunk csak Franciaország friss ICO szabályozására). “El kell kezdenünk dolgozni ezen, nincs időnk késlekedésre,” jelezte Tom Emmer képviselő.

Az ICO-törvényjavaslatot egyébként mindkét párt támogatja mivel a blokklánc technológia nem ismer politikát, ugyanúgy képes utópisztikus kommunák infrastruktúráját üzemelni, mint a hiperkapitalista kódalapú szervezetekét.

Szükség lesz a digitális eszközök definíciójának karcsúsítására,” tette hozzá Darren Soto képviselő.

Úgy érzem, egy teljesen új kategóriára van szükség ami új digitális eszközként kezeli a kategóriát és azt úgy, hogy nem próbálunk szögletes éket egy kerek lyukba passzírozni.

Valami hasonlót javasolt az iparág is ahelyett, hogy a kriptopénzeket csak áruként vagy részvényekként kezeljék.

Jelenleg a helyzet minden csak nem rendezett az Egyesült Államokban és a kriptovállalkozóknak külön kell felelniük legalább 4 különböző pénzügyi hatóságnak, állami és szövetségi szervnek.

A cikket a Trustnodes cikke ihlette.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük