3D nyomtatókat biztosít kölcsönbe az iskoláknak az Alza.hu

Az Alza online áruház jótékonysági programot indít az iskolák megsegítésére. A program keretében fél évre 3D nyomtatót adnának kölcsönbe az iskoláknak térítésmentesen.

Az Alza az akcióval a modern technológia megismertetését tűzte ki a zászlajára a magyar közoktatásban. A sajtóközleményük szerint a programra bármely oktatási intézmény jelentkezhet és amelyik iskoláknak megítélik, azoknak egy Creality Ender 3 márkájú 3D nyomtatót bocsátanak ingyen a rendelkezésükre 6 hónapra. Az akció keretében az online áruház egyben kedvezményes árakkal támogatná a távoktatáshoz szükséges eszközök beszerzését.

Az Alza a múlt évben vezette be kölcsönprogramját Csehországban, ahol az az értesülésünk szerint még mindig fut. A programra elsősorban általános és középiskolák jelentkezését várják és az egyedüli feltétele egy előzetes regisztráció az önkormányzatok és közintézmények számára.

“A 3D nyomtatók hamarosan széleskörűen terjedhetnek el az oktatásban. Pontosan ezért szeretnénk megadni az iskoláknak a lehetőséget, hogy a gyakorlatban is kipróbálhassák a legújabb eszközöket. Ezeket a nyomtatókat nemcsak a műszaki és informatikai tantárgyaknál lehet hasznosítani, hanem a művészeti tárgyak esetében is, ahol a pedagógusok kinyomtathatják az egyes modelleket és a tanítási eszközöket, amelyekre egyébként korábban nem nyílt lehetőségük.” – mondta Takács Csaba, az Alza.hu vezetője. Azoknak, akiket érdekel a kölcsönzési lehetőség, csupán annyi a teendőjük, hogy írnak egy kérelmet az [email protected] e-mail címre és megrendelik a Creality Ender 3 nyomtatót. A 6 hónapos tesztidőszak leteltével visszaadják, de akár meg is lehet vásárolni a készüléket kedvezményesen.

A kriptovalutákat is elfogadó Alza.hu iskoláknak szervezett akciójáról itt lehet többet megtudni: https://www.alza.hu/3d-nyomtato-kolcsonadasa

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük