Adománygyűjtésbe kezdtek a magyar kriptovaluta cégek a kórházi dolgozók kisegítésére

Összeálltak Magyarország vezető kriptovaluta és blokklánc technológiai vállalkozásai, hogy egy adománygyűjtő akció keretében járuljanak hozzá az egészségügyi dolgozók áldozatos munkájához.

A MrCoin és a CoinCash váltók, valamint az Inlock decentralizált hitelplatform összefogása keretében a Szent László és Szent István Kórház Betegeiért, Orvosaiért és Dolgozóiért Alapítvány javára indítottak adománygyűjtést.

A célra egy külön honlapot is létrehoztak www.bitcoinadomany.hu néven, amin keresztül bitcoinnal (BTC), etherrel (ETH), tether dollárral (USDT) és USDC stabilcoinokkal lehet támogatni az alapítványt.

A MrCoin egy korábbi Facebook bejegyzésében már bejelentette, 1.000.000 Ft pénzadománnyal, illetve 5000 dollár értékű kriptovalutával segítette az alapítványt, amiből egy mobil lélegeztetőgépet vásárolnak.

 

A frissen generált adománygyűjtő tárcákra közvetlenül vagy a honlapon megadott QR-kód segítségével lehet kriptót utalni. Az adományokat a MrCoin és a CoinCash közösen konvertálja magyar forintra váltási díjak nélkül és küldi azt tovább az alapítvány bankszámlájára.

“A mostani vészhelyzetben nem hagyhatjuk magukra azokat az orvosokat, ápolókat, egészségügyi dolgozókat, akik az első vonalban harcolnak a koronavírus járvány ellen a betegekért. Hálásan köszönjük minden egészségügyi dolgozó munkáját, és kérjük kedves ügyfeleinket, partnereinket, a magyarországi kripto-közösség tagjait, hogy aki teheti, bármilyen csekély felajánlással is, de segítse őket,”  – hívta fel a figyelmet az adományozási lehetőségre Debreceni Barnabás, a MrCoin alapítója.

A CoinCash ügyvezetője, Mogyorósi Attila hozzátette, ez lesz a második kriptoközösséget megszólító kezdeményezésük, az elsőt az SOS Gyermekfalvak Alapítvánnyal közösen az árva gyerekek számára végzik.

Az adománygyűjtés a blokklánc technológia szépségének köszönhetően teljes mértékben transzparens. A beérkező adományokat és kiutalásokat blokklánc felfedező honlapokon lehet nyomon követni. A könnyedség kedvéért mellékeltünk a két tárcacímet.

Bitcoin adományok esetében ide (3HT496y1bwQJzDjQcH1W9bUEHhMh4o8oYR), míg ether, USDT, USDC (de akár más ERC20 tokent is lehet küldeni) adományok esetében ide (0xE1B450668EA091DC6C80624Ec07AF5e0c971c5E4) lehet utalni. Minden szatosi segít!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.